Brons op LK en pr’s op LK en NJJK

Alweer een druk weekend voor de zwemmers en coaches van Eszet. In het weekend van 12-14 juni stonden zowel de Limburgse Kampioenschappen minoren in Valkenburg als ook het NJJK in Eindhoven op het programma. Een heel op en neer gereis voor de zwemmers en coaches, maar de resultaten waren het waard.

Nick Hendrickx mocht 3x starten op het LK. Na een super spannende race op de 100m vrije slag, waarbij hij zijn pr met 3 seconden verbeterde, wist hij ook nog verrassend het brons te winnen! Nick was doodop, maar ontzettend blij. Zijn tijd leverde Nick ook nog eens een limiet op voor het NK minioren. Hier mag hij nu voor ingeschreven worden, maar plaatsing is nog niet zeker. Ook de 100m rugcrawl leverde een PR op en na de 200m wisselslag was hij maar liefst 23 seconden sneller dan de vorige keer! Op deze twee afstanden eindigde Nick respectievelijk op een 8e en 7e plek van Limburg.

Door de podiumplek van Nick werd meteen heel duidelijk het nieuwe shirt geshowd dat tijdens dit weekend voor het eerst in gebruik werd genomen. Dit shirt werd gesponsord door Wiro Dakwerken, Rik Dieteren, TYR zwemkleding en Reggefiber. Op de foto’s van het erepodium verscheen meteen na de eerste ingebruikname het nieuwe shirt waar we heel blij mee zijn.

Ian Sanders mocht op het NJJK maar liefst 5x starten. Hij zwom de 200m en 400m wisselslag, de 100m en 200m schoolslag en de 200m vlinderslag. Tijdens 4 races wist Ian zijn tijden aan te scherpen. Op de 400m wisselslag een kleine verbetering en op de 200m vlinderslag een verbetering van een seconde. Maar de grootste verbetering liet hij zien op zijn favoriete afstanden. Op de 200m schoolslag wist hij zijn tijd met 4,5 seconden naar beneden te brengen! En ook op de 100m schoolslag gingen er 4 seconden van zijn snelste tijd af! Op beide afstanden klom hij flink op de ranglijsten. Hij werd op de 200m 15e van Nederland en op de 100m 16e (geplaatst als 34e)  van Nederland!

Jarno Winands zwom in Valkenburg 4 races. De schoolslag, borstcrawl, rugcrawl (allemaal 100m) en de 50m vlinderslag. Op alle afstanden wist Jarno zijn Pr’s aan te scherpen! Op de 100m schoolslag wist hij zelfs op de 7e plek van Limburg te eindigen!

Kyle Sanders nam 3 starts voor zijn rekening. De 100m schoolslag, 400m borstcrawl en de 100m vlinderslag. Op de 100m schoolslag scherpte hij zijn PR aan. Op de 400m vrije slag liet hij zijn beste prestatie van het weekend zien, want hier verbeterde hij zijn PR met maar liefst 11 seconden!

Sjoukje Suelmann mocht deelnemen aan de 100m rugcrawl en de 100m wisselslag. Op de rugcrawl bleef ze met 0,2 seconden maar nét boven haar PR. Helaas lukte het op de 100m wisselslag ook niet om een PR te zwemmen.

We mogen wederom terugkijken op een zéér geslaagd weekend! De ritjes naar Eindhoven en Valkenburg zijn zeker niet voor niks geweest. Eszet heeft zich weer duidelijk laten zien! Op naar de clubkampioenschappen van komend weekend!

Voor de volledige uitslag van het LK minioren klik hier

Voor de volledige uitslag van het NJJK klik hier

Klik hier voor de foto’s van de minioren finales

meer

Klik hier voor de foto’s van het NJJK

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht