3x zilver en 9 PR’s

In het weekend van 30 en 31 mei was het tijd voor het tweede weekend van de Limburgse Zomer Kampioenschappen in Kerkrade. Dit weekend mocht Eszet 4 zwemmers afvaardigen die aan de start van 13 programmanummers zouden verschijnen.

Ian Sanders was dit weekend heel succesvol. Op zaterdag verscheen hij aan de start van de 200m vlinderslag. Vooraf was hij als 4e geplaatst, maar door een zeer sterke race, waarbij hij 5,5 seconden van zijn tijd af zwom, wist hij zich op te zwemmen naar een 2e plek. Op zondag zwom hij wederom een sterke race, deze keer op de 200m wisselslag. Wederom was Ian als 4e geplaatst, maar hij zwom zo goed, dat hij weer het zilver wist te winnen. Daarnaast wist hij zich hierdoor ook te plaatsen voor het NK in juni. Hij verscheen ook aan de start op de 100m schoolslag, hier bleef Ian nipt 0,08 seconden boven zijn PR, maar veroverde hij wel het zilver. Tijdens dit weekend verbeterde hij ook nog zijn PR’s op de 50m vrije slag en de 50m schoolslag.

Daphne Broen mocht deelnemen aan de 50m en 100m vrije slag. Op beide afstanden verbeterde ze haar PR. Op de 50m gingen er 2 seconden vanaf, op de 100m zelfs 7 seconden! Ook op de 200m rugcrawl zwom Daphne een nieuw PR. Op de 100m vlinderslag lukte dit niet, maar wist Daphne wel op een mooie 7e plek te eindigen.

Tim van Loon verscheen aan de start van de 100m schoolslag. Hij zwom echt een super race! Van zijn lange baan tijd werd maar liefst 6 seconden af gezwommen! Hiermee dook hij zelfs onder zijn tijd van de korte baan. Dit is helemaal een bijzondere prestatie! In de einduitslag leverde dit een hele mooie 6e tijd op.

Gina Feenstra zwom de 50m en 100m vrije slag. Op de 50m vrije slag bleef ze nipt boven haar PR. Op de 100m kreeg Gina een flinke slok water binnen, wat ten koste ging van haar goede race. Een PR zat er hierdoor net niet in. De 50m schoolslag verliep wel heel erg goed en leverde Gina een PR op.

We kunnen terugkijken op een succesvol toernooi waar we met 7 zwemmers aan deel mochten nemen. Dit was een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Bovendien mochten we meer starts voor onze rekening nemen. We hebben veel PR’s aangescherpt en 1 gouden, 3 zilveren en 1 bronzen medaille veroverd. Volgend weekend gaan we op kamp, het weekend erna zullen we ons team weer verdelen. 4 zwemmers mogen dan deelnemen aan de Limburgse Minioren Kampioenschappen en Ian Sanders zal op 4 afstanden starten tijdens de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen.