Training in PvdH Zwemstadion

Op zondag 6 november mochten een aantal minioren zwemmers van Eszet (leeftijd van 8 tot 10 jaar) deelnemen aan een speciale miniorentraining in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Deze training werd georganiseerd door de ZwemZuilLimburg.

We moesten heel erg vroeg op want de training begon al om 8.50u. Daarom vertrokken we om 7.15u met een 9-persoons busje dat ter beschikking werd gesteld door Autoverhuur Limburg. Na een rustig maar gezellig ritje kwamen we aan in het grote zwembad in Eindhoven en zagen we nog een heleboel andere zwemmers uit Limburg. Sommige zwemmers kenden we al, andere zwemmers nog niet. In totaal waren er 46 zwemmers aanwezig. Deze zwemmers werden verdeeld in groepen en toen werd begonnen met inzwemmen.

Na het inzwemmen gingen we een circuit volgen. Iedere groep ging een ander onderdeel van het circuit doen. Een van de onderdelen was het oefenen van de startduik. We oefenden de “dive-in-one-hole”. Dit betekent dat je met je voeten het water in moet gaan op dezelfde plek als waar je handen als eerste het water in zijn gegaan. Hierbij is het belangrijk dat je je goed afzet van de startblok dus dit hebben we ook geoefend.

Een ander circuit was het oefenen van de trekfase van de borstcrawl. Heel belangrijk is het zwemmen met een hoge elleboog en daarom mochten we oefenen met hele speciale paddles.
Het laatste circuit was het oefenen van het borstcrawl keerpunt en het stroomlijnen na het keerpunt. Heel belangrijk hierbij is dat je je zo lang en smal mogelijk maakt.

Als laatste deden we met alle kinderen een estafette. Eerst een borstcrawl estafette en daarna een schoolslag estafette. Daarna moesten we nog even uitzwemmen en was de training die 2 uurtjes duurde alweer voorbij.

Na het omkleden liepen we weer terug naar ons busje van Autoverhuur Limburg om weer gezellig samen terug te reizen naar Swalmen. Het was voor de zwemmers maar ook voor de trainsters een hele leerzame ochtend. Deze kennis en ervaring nemen we mee naar de rest van het team om ook daar weer vooruitgang te boeken en dit te laten resulteren in goede resultaten op de komende wedstrijden.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht