Kampioenschap met medailles

Op 9 en 10 juni vonden in Roermond de Limburgse minioren finales plaats. Van iedere leeftijdsgroep mochten de 18 snelste zwemmers van Limburg aan de start verschijnen. Voor ReSet behoorden Yenthe Bongaerts, Lila Grijseels, Demian Jost, Guusje Saelmans, Stijn Saelmans, Gillian Sanders en Marc Stinges tot de beste zwemmers van Limburg.

Gillian Sanders had 5 startbewijzen weten te veroveren. Hij wist 2x zijn persoonlijke record te verbeteren, namelijk op de 50m en 100m rugcrawl. Gillian zijn pijlen waren echter gericht op zijn favoriete afstand, de 100m schoolslag. Hier was hij als snelste zwemmer van Limburg gekwalificeerd. Helaas stond hij iets té scherp, waardoor hij te vroeg weg was bij de start en zijn race niet meer mee telde voor het eindresultaat.

Stijn Saelmans mocht net zoals Gillian op dezelfde 5 afstanden aan de start verschijnen. Hij wist op 3 afstanden een PR te zwemmen. Hij deed dit op de 100m vrije slag, 100m rugcrawl én 100m schoolslag. Omdat hij op de schoolslag zo sterk zwom, wist Stijn het brons in de wacht te slepen!

Yenthe Bongaerts mocht deelnemen aan de 400m vrije slag. Ze zwom een mooie race. Na 200m was ze sneller dan ooit op haar 200m. En ook na 400m wist ze sneller te zijn dan haar beste tijd. Ze verbeterde haar PR met maar liefst 8 seconden.

Lila Grijseels zwom 6 races en wist maar liefst 7 persoonlijke records aan te scherpen, omdat ze in haar tussentijden vaak ook al sneller was dan ooit tevoren. Op de 100m, 200m én 400m vrije slag verbeterde ze haar beste tijden. Daarnaast verbeterde ze haar beste tijd op de 100m schoolslag, 100m rugcrawl, 100m vlinderslag én de 200m wisselslag.

Demian Jost nam 5 starts voor zijn rekening en wist 4x sneller dan ooit uit het water te komen. De 50m én 100m rugcrawl gingen sneller dan ooit tevoren, net zoasl de 200m wisselslag én de 100m schoolslag.

Guusje Saelmans startte 4x. Zij wist ook haar tussentijden aan te scherpen, waardoor zij maar liefst 5x een persoonlijk record zwom. De 100m vrije slag, 100m rugcrawl, 50m vlinderslag, 50m schoolslag én 100m schoolslag gingen sneller dan ooit.

Marc Stinges zwom ook 5x. Dit leverde hem 2 persoonlijke records op. Op de 100m schoolslag en 200m wisselslag kwam hij weer sneller uit het water dan zijn vorige races.

ReSet mocht ook met een estafetteteam deelnemen aan de 4x50m wisselslag. Lila, Gillian, Stijn en Yenthe wisten een hele mooie tijd neer te zetten en zo een spannend, gezellig kampioenschap af te sluiten.

Het komend weekend zal het laatste kampioenschap van dit seizoen plaatsvinden en zien we Nick Hendrickx terug op het NJJK in Eindhoven op de 100m vrije slag.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht