Eszet seizoen al vroeg van start

Het wedstrijdseizoen voor de Eszet zwemmers begint dit jaar al vroeg. Door veranderingen bij de zwembond worden er dit seizoen meer wedstrijden gezwommen en worden de zwemmers volgens leeftijdscategorie├źn meer verdeeld over de verschillende wedstrijden. De minioren en junioren waren hierdoor na 2 weken training al aan de beurt om aan de start van de 1e wedstrijd te verschijnen. Ze wilden laten zien dat ze ook na 2 weken trainen al wat in huis hebben en dit lukte. Met 6 zwemmers werd er 17 keer gestart. Tijdens deze starts werden er 16 persoonlijke records verbeterd!

Tim van Loon zwom een PR op de 400m vrije slag en werd hiermee net 4e. Op de 200m schoolslag ging het nog beter. Hij benaderde zijn PR op 0,04 seconden en werd hiermee 1e. De 50m rugcrawl ging bijna 1 seconde sneller dan zijn beste tijd en hiermee werd Tim 2e.

Gillian Sanders zwom de 100m rugcrawl. Hij verbeterde zijn PR met 4 seconden en veroverde hiermee een mooie 2e plek. Daarna was zijn vlinderslag aan de beurt. Op deze 50m wist hij als eerste te eindigen!

Nick Hendrickx zwom de 400m vrije slag, de 200m schoolslag en de 50m rugcrawl. Op de 400m vrije slag verbeterde hij zijn beste tijd met 5 seconden. Na 200m was Nick ook al sneller dan zijn beste tijd op die afstand. Op de 50m rugcrawl gingen er ook 4 seconden af. De 200m schoolslag zwom Nick voor het eerst en hij zette een hele goede tijd neer.

Isa van Loon ging vooral super hard op de 400m vrije slag. Vanaf het begin lag zij op kop en bouwde ze iedere baan haar voorsprong verder uit. Ze scherpte haar beste tijd aan met maar liefst 52 seconden! Door de lange duur van de wedstrijd wist Isa haar tijden op de 200m schoolslag en 50m rugcrawl helaas niet aan te scherpen.

Kyle Sanders verscheen ook 3 keer aan de start. Dit leverde een verbetering van het PR op de 400m op. De beste tijd werd verbeterd met 21 seconden! Op de 200m schoolslag gingen er 7 seconden af en op de 50m rugcrawl nog eens 1 seconde.

Jarno Winands had de 400m vrije slag en de 200m schoolslag nog nooit gezwommen. Hij bleek dit goed te kunnen en zette meteen hele goede tijden neer. Ook de tussentijd na de 200m vrije slag was heel goed.

De kop is er af. Over 2 weken beginnen we aan de 1e ronde van de competitie.

Voor de volledige uitslag klik hier

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht