Eszet levert harde strijd voor promotie!!

Op zondag 4 november was het voor de wedstrijdploeg weer tijd om aan de start te komen. Deze keer voor het 2e deel van de E.on zwemcompetitie. Een wedstrijd waarvan de organisatie dit keer in eigen handen was.

Na een vliegende start tijdens de 1e ronde (een 3e plaats in de tussenstand) was het team van Eszet erop gebrand om in eigen bad weer fantastische prestaties te leveren, waarmee we onze promotieplek vast konden houden. Dit jaar is het namelijk van belang om bij de eerste 3 teams te eindigen om te promoveren. Vol goede moed en strijdlust verschenen de 27 zwemmers aan de start om uiteindelijk uit het water te komen met maar liefst 42 nieuwe persoonlijke records en 18 ereplaatsen! Naomi Driessen, Aniek Ketelings (2x), Jim Ketelings, Ian Sanders, Kyle Sanders en het mix estafetteteam (bestaande uit Ian Sanders, Joyce Hawinkels, Tim van Loon en Naomi Driessen) zwommen zichzelf naar het hoogste plekje op het podium.

Enkele zwemmers vielen in het bijzonder op. Nick Hendrickx zwom pas zijn 2e competitiewedstrijd, maar hij wist 2x zijn persoonlijke record te verbreken en zelfs een tweede plek in de wacht te slepen! Tamara Hendriks wist op de 100m wisselslag haar persoonlijk record met maar liefst 10 seconden te verbeteren! Jarno Tobben is pas enkele weken in training bij de wedstrijdploeg, maar mocht toch al zijn eerste wedstrijd zwemmen. Dit deed hij erg goed! Dit belooft nog wat voor de toekomst!

Lieve Mostart wist op één baan vrije slag maar liefst 12 seconden van haar tijd af te zwemmen! Gwenn Wouters en Lyan Smeets deden beiden goede zaken op de 100m rugslag. Zij wisten respectievelijk 9 en 13 seconden van hun tijden af te zwemmen.

U kunt dus lezen dat wij weer goed ons best hebben gedaan. Helaas hadden we ook te maken met enkele diskwalificaties waardoor we punten in hebben moeten leveren op weg naar promotie. Gelukkig hebben we nog 3 wedstrijden te gaan en zal de strijdlust bij onze zwemmers alleen maar groter worden! Ook de volgende keer gaan we er weer keihard tegenaan!

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht