Einde seizoen: NK deelnames

Aan het einde van dit zwemseizoen mocht Eszet nog deelnemen aan 2 NK’s. Nick Hendrickx mocht 16 juni deelnemen aan het NK voor junioren en jeugd zwemmers in Eindhoven. Hij had zich voor dit kampioenschap geplaatst door de limiettijd op de 100m vrije slag te zwemmen. Vroeg in de ochtend vertrok hij naar Eindhoven voor zijn race op de 100m vrije slag. Nick mocht starten in serie 4 van de 5 . Een goed teken want in de laatste series zwemmen de snelste zwemmers. Nick zwom een goede race, hij bleef maar net boven zijn beste tijd. Hij behaalde een prachtig resultaat door 25e van Nederland te worden!

Gillian Sanders was op zondag 2 juli aan de beurt om naar Dordrecht te reizen. Hij mocht meedoen aan het NK voor minioren. Gillian had enkele weken geleden de richttijd voor dit kampioenschap gezwommen, maar hij moest daarbij ook nog tot de snelste 25 zwemmers van Nederland horen, anders mocht hij niet aan dit NK deelnemen, ondanks zijn richttijd. Gelukkig bleek hij wel bij die top 25 te horen en mocht hij starten op de 100m schoolslag. Ook hij moest vroeg op om op tijd in Dordrecht te zijn. Gillian mocht voor het eerst starten in een 50m-bad wedstrijd in een heel modern zwembad. Gillian ging daar goed mee om. Hij zwom een goede race en werd daarmee 22e van Nederland!

Alle wedstrijden zitten erop en dus gaan wij het seizoen afsluiten, genieten van onze vakantie, maar ook alweer snel denken aan het nieuwe seizoen. De wedstrijdploeg van Eszet zal samen gaan zwemmen met de wedstrijdploeg van ROB uit Reuver. Al verschillende jaren werken deze teams samen. Nu zullen zij in wedstrijdverband als 1 team gaan starten onder de noemer ReSet. Daarmee hopen beide ploegen elkaar nog sterker te maken en een nog beter team aan de start te hebben. Daarover hoort u natuurlijk volgend seizoen nog veel meer. Wij wensen jullie allemaal een fijne vakantie en tot het volgende seizoen!

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht