6 medailles voor speedo zwemmers

Op zondag 9 december vertrokken de minioren en junioren van Eszet naar Haelen om daar het tweede deel van de speedo competitie te zwemmen. De Sint had diverse zwemmers en zwemsters goed verwend, want verschillende teamleden verschenen in een nieuw badpak of zwembroek aan de start. Deze zeer professioneel uitziende kleding, de echte toppers zouden er jaloers op zijn, zat blijkbaar als gegoten, want de persoonlijke records sneuvelden weer volop. Bovendien werden er zelfs 6 medailles mee naar Swalmen genomen.

 

De zwemmers hadden een zwaar programma voor de boeg. Deze wedstrijd stond namelijk in het teken van de vlinderslag. Bijna alle Eszet zwemmers kwamen op dit onderdeel aan de start. Sommige zwemmers zwommen er 50m van. Andere zwemmers namen de 100m voor hun rekening. En er waren zelfs twee dames (Gwenn en Naomi) die 200m vlinderslag voor hun rekening namen! Ze hadden allemaal goed gekeken hoe Nederlands vlinderslag specialist Joeri Verlinden dit doet, want met prachtige resultaten kwamen ze aan bij de finishlijn. Kyle Sanders wist bijvoorbeeld met zijn 50m vlinderslag een bronzen plak in de wacht te slepen. En zijn grote broer Ian verdubbelde de afstand en behaalde hiermee een gouden medaille.

 

Isa van Loon was ook goed in vorm. Zij wist twee keer haar persoonlijke record te verbeteren en daarnaast op beide afstanden de tweede plaats in de wacht te slepen. Jill Winands zwom met haar nieuwe badpak naar een tweede plek op de 200m vrije slag en deed dit ook met een persoonlijk record. Ian Sanders wist ook nog een eerste plek te behalen op de 200m vrije slag.

 

Naast al deze medailles wisten de zwemmers en zwemsters van Eszet 19 persoonlijke records te verbreken. Lieve Mostart wist op de 100m rugslag de grootste tijdsverbetering neer te zetten.

Klik voor de overige uitslagen op het kopje uitslagen.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht