2e competitie ronde voor Eszet

Op zondag 13 november stond de 2e ronde van de zwemcompetitie op de planning van de wedstrijdploeg. Met een voltallige ploeg werd vertrokken naar Blerick. Hier moest hard gestreden worden, omdat we in de 1e ronde veel zwemmers moesten missen, waardoor er veel punten zijn blijven liggen. Om niet te degraderen was deze wedstrijd iedere seconde sneller ontzettend waardevol. Met 18 zwemmers werden er maar liefst 17 persoonlijke records aangescherpt. Daarnaast deden ook de estafetteteams goede zaken.

De grootste verbetering kwam op naam van Michelle Smeets. Zij wist op de 200m vrije slag haar tijd met bijna 30 seconden omlaag te brengen! Ook het jongens estafetteteam 4x50m vrije slag, bestaande uit Nick Hendrickx, Jarno Winands, Kyle Sanders en Tim van Loon streed hard. Zij wisten hun race heel spannend te maken en haalden alles eruit wat erin zat. Ze zwommen maar liefst 5 seconden sneller dan hun inschrijftijd!

De heren uit dit team waren sowieso goed in vorm deze dag. Zo wist Nick Hendrickx zijn nog niet zo oude PR op de 50m vrije slag weer met 2 seconden aan te scherpen. En ook op de 50m vlinderslag gingen er 3 seconden van zijn beste tijd af.

Tim van Loon verbeterde zijn beste tijd op de 50m schoolslag met 2 seconden. Op de 200m wisselslag ging het nog beter. Hier ging zijn beste tijd met maar liefst 19 seconden!

Jarno Winands en Kyle Sanders wisten allebei hun beste tijd op de 50m vrije slag aan te scherpen. Beiden wisten hun tijd met 1,5 seconde aan te scherpen.

Tom van Mölken verbeterde zijn tijden op de 100m én de 200m vrije slag. Op de 100m was hij 1 seconde dan zijn oude PR. Op de 200m resulteerde dit in een verbetering van maar liefst 21 seconden!

Gillian Sanders ging er met 2 eerste plaatsen vandoor en deed dit door ook 2x zijn beste tijd aan te scherpen. Hij won zowel de 50m schoolslag als de 100m wisselslag.

Natuurlijk lieten de dames van ons team ook wat zien. Zo verbeterde Isa van Loon haar PR op de 200m wisselslag met 3 seconden en deed Kelsey van Nistelrooy dit op de 100m wisselslag met 6 seconden. Sanne Tegels verbeterde haar beste tijd op de 100m vrije slag met 8 seconden en bij Jill Winands leverde de 50m vlinderslag een verbetering van haar PR op.

Het is nu wachten op de nieuwe tussenstand in de competitie om te zien of we uit de degradatie zone komen.