Vliegende start voor wedstrijdploeg Eszet

Nadat de wedstrijdploeg van Eszet in het voorjaar promoveerde naar een hogere afdeling, was het op zondag 11 oktober eindelijk zo ver om te starten met de competitie in de 2e klasse. Helaas kreeg het team meteen met enkele afmeldingen te maken, maar de zwemmers die de honneurs waarnamen vingen dit super op door echt onwijs hard te knallen.

16 zwemmers namen samen 32 individuele starts voor hun rekening en daarnaast verschenen er nog 2 estafetteteams aan de start. Samen zorgden deze zwemmers voor 17 podiumplekken en 21 persoonlijke records!

Bijzonder waren de prestaties van Jill Winands. Vorig weekend tijdens de miniorencompetitie liet zij met ruime tijdsverbeteringen al zien dat zij in een erg goede vorm verkeerde. Deze week liet ze dit nog een keer zien. Op de 100m vrije slag verbeterde zij haar pr met 2 seconden. Op de 100m wisselslag verbeterde ze haar beste tijd met maar liefst 12 seconden!

Tim van Loon liet ook hele sterke races zien. Op de 100m wisselslag zwom hij met grote, sterke halen naar een 1e plaats toe. Op de 100m wisselslag hield hij het nog wat spannender. Zijn concurrenten bleven goed bij, maar op de laatste baan ging Tim er toch vandoor. Hij verbeterde zijn PR met 1 seconden wist ook hier een 1e plaats in de wacht te slepen.

Gwenn Wouters verscheen 3x aan de start. Als startzwemster in één van de estafetteteams verbeterde zij haar PR op de 100m vrije slag met 1 seconden. Op de 50m vrije slag gingen er nog een keer 2 seconden vanaf en werd ze 2e. Op de 100m schoolslag zwom Gwenn vorig jaar nét geen limiet voor de Limburgse en dus was ze erop gebrand om nu wel haar tijd aan te scherpen voor kansen in het nieuwe seizoen. Ze ging voor een verbetering van 2 seconden. Dit leverde haar ook nog een 1e plaats op.

Ons nieuwste teamlid, Daphne Broen, verscheen ook als startzwemster in één van de estafetteteams. Zij verbeterde op de 100m vrije slag haar PR met 2 seconden en was daarmee mede verantwoordelijk voor de 1e plek die dit team in de wacht sleepte. Daarnaast wist zij een 1e plek in de wacht te slepen op de 50m vrije slag. Op de 100m schoolslag, de minst favoriete slag van Daphne, let ze zich niet kennen en zwom ze Gwenn hard achterna. Dit leverde haar een verbetering van 1 seconde van haar PR op en een mooie 2e plek.

Daarnaast waren er nog podiumplekken voor: Gina Feenstra (2x goud), Joyce Hawinkels (2x brons), Nick Hendrickx (goud), Leonie Lennards (2x brons), Ian Sanders (goud en zilver), Kyle Sanders (goud), 4x100m dames estafetteteam bestaande uit Daphne, Leonie, Michelle en Gina (goud).

Klik hier voor de volledige uitslag van alle zwemmers.

Klik hier om het fantastische resultaat op de ranglijst te bekijken.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht