Tijdelijk sluiting Roermond

Zoals u al in de media heeft kunnen lezen is het zwembad in Roermond tot nader order gesloten.
Voor onze wedstrijd-, waterpolo en recreatievegroep betekent dat er op dit moment niet getraind kan worden.
De coordinatoren kunnen verdere info verstrekken wat de eventuele alternatieven zijn.

De gemeente bericht momenteel het volgende:
————
Zwembad De Roerdomp in Roermond is tot tenminste 22 februari aanstaande gesloten voor publiek. Aanleiding voor de sluiting zijn klachten van bezoekers en medewerkers over lichte huidirritatie zoals rode vlekken en jeuk tijdens of na gebruik van het zwembad.

De gemeente Roermond, eigenaar van het zwembad, wil eerst duidelijkheid over de oorzaak van de klachten. In totaal zijn tot nog toe 37 gevallen bekend van mensen die genoemde klachten hebben. In de meeste gevallen verdwijnen de klachten na zorgvuldig douchen binnen één dag.

Oorzaak onbekend
Bij de dagelijkse gebruikelijke procedures zoals controle van de technische installatie, noodzakelijke metingen van het zwemwater en het invullen van de logboeken, zijn er geen onregelmatigheden aangetroffen. Ook bleven waarden van het zwemwater binnen de gestelde normen. Direct na sluiting is de milieu-inspectie van de Provincie Limburg geïnformeerd en heeft er afstemming plaatsgevonden met de GGD. Na een eerste analyse zijn bacteriologische oorzaken van de symptomen uitgesloten en is vastgesteld dat er geen besmettingsgevaar is.

Maatregelen
Om duidelijk te krijgen over de oorzaak van de klachten worden de komende tijd aanvullende onderzoeken op het zwemwater uitgevoerd. Ook draagt de gemeente Roermond zorg voor een goede diagnosestelling van huidige klachten van bezoekers. Om klachten in de toekomst uit te sluiten wordt het water in de bassins van het wedstrijdbad en recreatiebad verwijderd en vervangen door schoon water. Zwembad de Roerdomp zal pas weer haar deuren openen nadat er proefduiken en controles zijn uitgevoerd en klachten uitblijven.
————

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht