Swimmeet 2015 weer geslaagd

Het nieuwe jaar is begonnen, maar er volgt nog een verslag van de Swimmeet 2015 die plaatsvond van 28 t/m 30 december in het Geusseltbad in Maastricht. Eszet nam met 11 zwemmers deel aan dit 3-daagse, internationale toernooi waarbij alle 100m en 50m nummers aan bod komen, verdeeld over 3 ochtend-/middagsessies en eventuele finales in de avonduren. Het vertrek vindt altijd een dag eerder plaats, zodat er tijd is om nog even gezellig met het team tijd door te brengen op het Winter Wonderland in Maastricht. Bovendien begint het toernooi zó vroeg, dat het handig is om ’s ochtends vanuit het hotel te kunnen vertrekken.

Op dag 1 stond voor de jeugd t/m 15 jaar het volgende programma op de planning: 100m vlinderslag, 50m rugcrawl en 100m vrije slag. Voor alle andere zwemmers was het 100m schoolslag, 50m vlinderslag en 100m rugcrawl. Op dag 2 werd dit programma voor de beide leeftijdsgroepen omgedraaid. Op dag 3 stond voor iedereen hetzelfde op het programma, namelijk de 50m schoolslag, 100m wisselslag en 50m vrije slag.

Daphne Broen zwom op dag 1 een PR op de 100m vlinderslag. Hiermee behaalde Daphne een 18 plek en kwam ze reserve te staan voor de finales in de avond. Dit is een hele knappe prestatie, omdat Daphne het moest opnemen tegen meiden die al één jaar ouder waren dan Daphne. Helaas kwamen er geen afmeldingen, waardoor ze haar reserveplek niet kon inwisselen voor een startbewijs. Op de 100m vrije slag kreeg ze een PR nét niet voor elkaar. Ze wist echter wel een plek in de B-finale van die avond te bemachtigen. In deze finale eindigde ze op een mooie 14e plek. Op dag 2 zwom Daphne een PR op de 50m vlinderslag en een dik PR op de 100m rugcrawl. Op dag 3 ging het ook heel goed met Daphne. Op de 100m wisselslag wist ze haar PR met maar liefst 3 seconden aan te scherpen! Hiermee behaalde ze een 18e plek en dus wederom een plek op de reservelijst. Ook hier volgde helaas geen afmelding. Op haar laatste afstand, de 50m vrije slag, verbeterde Daphne ook nog haar PR. Het volgend jaar zal Daphne bij de oudste meisjes in haar leeftijdscategorie horen en hopen we Daphne in een aantal finales terug te mogen zien.

Gina Feenstra is dit jaar gaan studeren en mist hierdoor een aantal trainingsuren en daardoor wat conditie op de 100m nummers. Desondanks besloot ze toch om er tijdens de Swimmeet volop voor te gaan. Op de eerste dag kwam ze alleen op de 50m vlinderslag 1 seconden in de buurt van haar PR. Op dag 2 wist ze goed te presteren op de 50m rugcrawl en wist ze haar PR te benaderen. Op dag 3 was het de dag van Gina. Ze wist op de 50m schoolslag haar PR wel heel dicht te benaderen. Hiermee werd ze 14e en wist ze een finaleplek in de wacht te slepen. Die avond mocht ze nog een keer starten. Tijdens deze race ging het zo goed, dat Gina nog onder haar beste tijd wist te duiken. Hierdoor sloot ze het toernooi toch nog af met een PR.

Joyce Hawinkels miste door een blessure ook wat trainingsmomenten, maar liet toch zien enkele PR’s te kunnen zwemmen tijdens dit toernooi. Op dag 1 bleef ze op de 50m rugcrawl maar 0,3 seconden boven haar PR. Op dag 2 begon Joyce meteen met een PR op de 100m rugcrawl. Ze verbeterde haar beste tijd met bijna 2 seconden. Daarna verbeterde ze ook nog haar beste tijd op de 50m vlinderslag. Op de laatste dag liet Joyce zien nog niet moe te zijn. Ze verbeterde op alle 3 de afstanden van deze dag haar beste tijden!

Leonie Lennards had wat moeite om in het toernooi te komen. Door haar dubbeltaak van zwemmer en coach was het lastig om de goede focus op haar races te vinden. Op dag 1 bleef ze 1,5 seconden boven haar beste tijd op de 100m schoolslag en maar 0,5 seconden boven haar beste tijd op de 50m vlinderslag. Op dag 2 gingen vooral de 50m rugcrawl en de 100m vrije slag vrij goed. Leonie bleef maar nipt boven haar inschrijftijden. Tijdens dag 3 lag de focus beter. Op de 100m wisselslag bleef Leonie 0,6 seconden boven haar PR. Op de 50m vrije slag werd de onmogelijk geachte grens van 32,50 doorbroken. Het beste van het toernooi werd dus bewaard voor het laatste.

Isa van Loon nam voor het eerst deel aan dit gezellige toernooi. Het hele vroege opstaan, de vele uren hangen in het zwembad en de weinige uurtjes slaap zouden een uitdaging worden voor Isa. Isa liet zien dat ze dit wel aankon. Op dag 1 begon ze meteen met een PR. Ze scherpte haar beste tijd op de 100m vlinderslag aan met maar liefst 3 seconden. Daarna zwom ze ook nog 2 seconden van haar beste tijd op de 50m rugcrawl af. Op dag 2 begon Isa direct weer met een PR. Deze keer verbeterde ze haar tijd op de 100m rugcrawl. Daarna was de 50m vlinderslag aan de beurt en ook hier ging er weer een seconde van haar beste tijd af. Op dag 3 was Isa het nog steeds niet moe. Ze begon deze dag met het verbeteren van haar beste tijd op de 50m schoolslag met 2 seconden. Aan het einde van het toernooi wist ze ook nog een PR te zwemmen op de 50m vrije slag. Hier wist ze 1 seconde van haar beste tijd af te zwemmen. Met maar liefst 6 PR’s kan Isa terugkijken op een geslaagd toernooi.

Tim van Loon begon op dag 1 ook meteen goed door zijn beste tijd op de 100m vlinderslag aan te scherpen met 1,5 seconden. Op de 50m rugcrawl bleef hij maar 0,02 seconden boven zijn beste tijd. Op de 100m vrije slag deed hij een nieuwe poging om nog meer van zijn tijd af te zwemmen om zo onder de grens van 1.06.00 te komen, maar dit lukte nog net niet. Op dag 2 begon Tim met een goede 100m rugcrawl, maar helaas werd hij gediskwalificeerd voor het niet correct uitvoeren van een keerpunt, volgens de official. Op de 50m vlinderslag besloot hij te knallen en ook hier ging 1 seconde van zijn beste tijd af. Op dag 3 liet ook Tim zien dat hij nog steeds niet moe was. Hij begon met een PR op de 50m schoolslag. Daarna kwam het hoogtepunt van zijn toernooi. Op de 100m wisselslag wist hij maar liefst 4 seconden van zijn beste tijd af te zwemmen!

Ian Sanders had een week voor de Swimmeet nog een wedstrijd gezwommen in Amsterdam. Tijdens dit toernooi had hij op 4 afstanden, die ook op de Swimmeet gezwommen werden, dikke secondes van zijn beste tijden af gezwommen. Dit betekende dat het heel moeilijk was om deze tijden op de Swimmeet nog een keer aan te scherpen. Op dag 1 lukte hem dit wel op de 50m rugcrawl. Op dag 2 wist hij ook 2 seconden van zijn tijd op de 100m rugcrawl af te zwemmen, maar ook hier vond de official dat het keerpunt van Ian niet in orde was. Ook hij werd, net als Tim, gediskwalificeerd. Natuurlijk is bij de scheidsrechter om tekst en uitleg gevraagd, wanneer 2 zwemmers op hetzelfde onderdeel worden gediskwalificeerd, maar dit zorgde er natuurlijk niet voor dat deze ongedaan gemaakt werden. Op de 100m schoolslag bleef Ian deze ochtend boven zijn PR, maar wist hij wel op een 1e plek terecht te komen. Dit zorgde voor een plek in de B-finale van die avond. Hier wist Ian zijn tijd niet omlaag te brengen en eindigde hij wederom op een mooie 11e plek. Op dag 3 begon Ian met de 50m schoolslag. Een PR zat er net niet, maar Ian wist ook op deze dag weer een finaleplek in de wacht te slepen. Op de 100m wisselslag wist Ian zijn, net een week oude PR, nog verder aan te scherpen. Ian mocht deze laatste dag ook ’s avonds nog aan de start van de 50m schoolslag verschijnen. Hier wist hij als 14e te eindigen. Ook Ian kwam dit jaar jongens tegen die een jaar ouder zijn. Hij zal net als Daphne volgend jaar de oudste zwemmer in zijn leeftijdscategorie zijn. Dit zal hopelijk nog een aantal finales voor Ian opleveren.

Kyle Sanders beleefde net als Isa zijn vuurdoop op dit toernooi. Op dag 1 startte hij meteen met een PR op de 100m vlinderslag. Hij wist zijn beste tijd met maar liefst 7 seconden te verbeteren! Aan het einde van de sessie zwom hij de 100m vrije slag en ook hier wist hij zijn beste tijd te verbeteren. Hier ging 1 seconde van zijn snelste tijd af. Dag 2 begon voor Kyle met de rugcrawl. Dit is niet zijn favoriete slag. Een PR zat er niet in. Daarna was de 50m vlinderslag aan de beurt. Hier wist hij zijn beste tijd met maar liefst 5 seconden te verbeteren! Op zo’n korte afstand is dit een hele prestatie. Het bleek de beste prestatie van het team van dit toernooi, procentueel gezien. Op dag 3 was Kyle behoorlijk moe, maar dit was in zijn prestaties niet te merken. Hij begon meteen met een PR op de 50m schoolslag. Daarna gingen er ook nog 4 seconden van zijn beste tijd af op de 100m wisselslag. En als laatste ging er nog ruim 1 seconde van zijn beste tijd op de 50m vrije slag af. Kyle mag dit toernooi terugkijken op maar liefst 6 PR’s! Bovendien wist hij zich vaak ook al in de snellere series te nestelen, tussen de jongens die al een jaar ouder zijn. Wie weet levert dit ook voor Kyle het volgend jaar nog wat finaleplaatsen op.

Chantal Schrijnewerkers begon het toernooi op dag 1 met een PR op de 100m schoolslag. Er ging maar liefst 1 seconde van haar beste tijd af. Op de 100m rugcrawl bleef ze net een seconde boven haar beste tijd. Op dag 2 lagen de tijden van Chantal helaas wat verder verwijderd van haar beste tijden. Dag 3 begon weer beter voor Chantal. Op de 50m schoolslag wist ze haar beste tijd weer aan te scherpen. Op de 50m vrije slag bleef ze net 1 seconden boven haar beste tijd. Met 2 PR’s was het voor Chantal toch een prima toernooi.

Jill Winands wist ook op dag 1 te beginnen met een PR. Op de 100m vlinderslag wist ze haar snelste tijd met 2 seconden omlaag te brengen. Daarna volgde ook een PR op de 50m rugcrawl. Dag 2 begon met een diskwalificatie op de 100m rugcrawl, omdat Jill had bewogen bij de start. Dit is niet toegestaan en leverde direct een diskwalificatie op. Daarna was de 50m vlinderslag aan de beurt en wist Jill wederom haar beste tijd aan te scherpen. Deze keer gingen er 3 seconden van haar beste tijd af. Op de laatste dag wist Jill het toernooi af te sluiten met een aanscherping van haar PR op de 50m vrije slag.

Gwenn Wouters wist op dag 1 meteen te openen met een PR. Op de 100m vlinderslag, een slag waar Gwenn de laatste tijd hard aan gewerkt heeft, wist ze haar beste tijd verder naar beneden te brengen. Op de 50m rugcrawl bleef ze maar 0,4 seconden boven haar PR. Op dag 2 bleef Gwenn op de 100m rugcrawl 0,37 seconden van haar PR verwijderd en op de 50m vlinderslag was het verschil maar + 0,33 seconden. Dag 3 begon weer met nét geen PR. Op de 50m schoolslag bleef Gwenn 0,78 seconden boven haar PR. Op de 100m wisselslag volgde een diskwalificatie voor het bewegen op de startblok voor het startsignaal. Dit wilde Gwenn op de 50m vrije slag voorkomen, waardoor ze hier haar PR net niet wist te verbeteren.

Alles bij elkaar kunnen we weer terugkijken op een mooi, sportief, maar ook zeker een heel gezellig toernooi.

Voor een overzicht van alle tijden klik je hier.

Klik hier voor de foto’s

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht