Speedo zwemmers erg goed in vorm tijdens 3e speedowedstrijd!

Op zaterdag 26 januari vond deel 3 van de speedo competitie plaats in ons eigen trainingsbad de Roerdomp. Dat het team van Eszet zich hier thuis voelt was duidelijk te zien aan de grote prestaties die tijdens deze wedstrijd geleverd werden!

Gwenn Wouters kwam aan de start voor de 200m wisselslag. Door haar inschrijftijd startte zij al in de 1e serie (de snelste zwemmers zwemmen in de laatste serie). Gwenn wilde laten zien dat zij hard getraind had. Al na 25m lag zij aan kop en na 50m vlinderslag te hebben gezwommen had zij haar tegenstandsters al op een grote afstand gezwommen. Gwenn ging door en maakte de afstand steeds groter. Zij tikte in deze serie ruim als eerste aan en verbeterde haar inschrijftijd met maar liefst 40 seconden!! Met deze tijd had zij mee gekund in de laatste serie en de snelste zwemsters. Ook op de 200m vrije slag deed Gwenn het goed en wist ze haar persoonlijke record te verbeteren met 12 seconden.

Jill Winands hoefde tijdens deze wedstrijd maar 1x aan de start te komen. Ze kreeg echter wel meteen de langste afstand voor haar kiezen. Voor Jill stond namelijk de 400m vrije slag op het programma. 16 banen lang een goede race proberen te zwemmen. En dit deed Jill. Samen met een tegenstandster bleef ze steeds voorop zwemmen. De overige zwemsters in de serie werden al snel uit beeld gezwommen. Jill en haar tegenstandster waren flink aan elkaar gewaagd. Ze lieten elkaar niet gaan. Na een ijzersterke race was het Jill die met een hele mooie tijd als 2e aantikte. Dit leverde Jill een mooie zilveren medaille op.

Zilver was er ook voor Isa van Loon op de 200m wisselslag. Ook zij maakte er een spannende strijd van met haar tegenstandster. Deze dames lieten elkaar niet gaan. Om de beurt lagen de zwemsters voorop. Het zilver ging naar Isa. Isa zwom ook nog de 50m vrije slag en wist hier naast een persoonlijk record, ook nog eens de bronzen medaille te veroveren.

Brons was er ook voor Nick Hendrickx. Hij zwom de 50m vrije slag in een nieuw persoonlijk record. Ian Sanders wist deze wedstrijd 2x goud in de wacht te slepen. Hij zwom de 400m vrije slag en de 100m wisselslag. Op beide afstanden bleef hij zijn concurrenten goed voor.

In totaal werd er door het team van Eszet 36 keer gestart en leverde dit 29 nieuwe persoonlijke records op!! Hierbij was een opvallende verbetering ook die van Youri Driessen. Hij zwom op de 100m wisselslag maar liefst 28 van zijn tijd af.

U leest het, team Eszet presteert erg goed in hun thuisbad.

Klik op Meer voor de foto’s.

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht