Spanning in promotiestrijd wedstrijdploeg Eszet

Zondag 16 februari zwom Eszet het 4e deel van de competitie, dit keer in thuisbad Roermond. Door het missen van enkele zwemmers, misten we ook twee estafetteteams. Hierdoor zouden punten verloren gaan. De overige zwemmers moesten daarom extra hard zwemmen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Met 28 persoonlijke records en 21 podiumplaatsen kunnen we in ieder geval zeggen dat we hier alles aan gedaan hebben.

Het damesestafetteteam 4x50m wisselslag, bestaande uit Gina, Michelle, Aniek en Leonie, begon de race goed en had na 50m al een halve baan voorsprong op de concurrenten. Dit werd ook niet meer weggegeven. Na de laatste 50m, waarin Leonie sneller zwom dan ooit tevoren, werden zij de nummer 1 met een voorsprong van 25m. De dames uit dit team leverden nog meer topprestaties. Zo werd Gina twee keer 1e met 1x een PR. Aniek behaalde twee keer een 1e plek en een PR. Michelle werd twee keer 2e en behaalde ook een PR. Leonie werd twee keer 2e en zwom nog een PR.

Podiumplaatsen waren er ook voor Joyce Hawinkels (3e), Nick Henrickx (1e), Jim Ketelings (1e en 2e), Tim van Loon (2e), Ian Sanders (1e en 2e), Kyle Sanders (2e), Jarno Winands (3e), Jill Winands (1e en 3e) en Gwenn Wouters (1e en 2e).

Deze keer werden ook weer een aantal bijzondere PR’s gezwommen. Zo wist Nick van Mölken zijn PR op de 50m schoolslag te verbeteren met 5 seconden. Daarna scherpte hij zijn tijd op de 100m vrije slag met maar liefst 22 seconden! Hiermee behaalde hij een mooie 4e plaats. Ian Sanders zwom een goede race op de 100m wisselslag. Hij verbeterde hier zijn tijd met 1,5 seconden. Hij zwemt nog steeds tegen jongens die enkele jaren ouder zijn dan hem en hij weet deze jongens voor te blijven. Dit liet Tim van Loon ook zien op de 100m vrije slag. Ook hij mocht zich meten met oudere jongens. Hij scherpte zijn tijd op de 100m vrije slag aan met maar liefst 3 seconden.

Lieve Mostart wist op de 50m vrije slag haar PR met 11 seconden aan te scherpen. Een super prestatie op zo’n korte afstand. Ook Chantal Schrijnewerkers wist een persoonlijk record te zwemmen. Door stage heeft zij zich minder goed op de wedstrijd voor kunnen bereiden, maar dit hield haar niet tegen. Op de 100m vlinderslag haalde zij 1 seconde van haar tijd af.  Gwenn Wouters had ook een goede dag. Zij verbeterde zowel haar tijd op de 50m rugslag als op de 100m wisselslag, beide keren met 2 seconden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer PR’s gezwommen. Deze kunt u terugvinden bij de uitslagen.

En of dit alles genoeg is gebleken voor het behoud van een promotieplaats? Daar komen we achter wanneer dit overzicht compleet is en wij nog op de een 1e, 2e of 3e plek staan.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht