PR’s en top-10 klasseringen in Zuid-Nederland

Op zaterdag 28 en zondag 29 november vonden de Regionale Sprint Kampioenschappen plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Aan dit kampioenschappen doen alleen de beste zwemmers van Limburg, Brabant en Zeeland mee die zich hebben gekwalificeerd door de benodigde limiet te zwemmen. Vanuit Eszet mochten Daphne Broen, Nick Hendrickx en Ian Sanders deelnemen. Zij namen samen 6 starts voor hun rekening.

Daphne zwom op zaterdag de 50m vlinderslag en de 50m vrije slag. Op de 50m vlinderslag ging het PR van Daphne met 0,11 seconden omlaag. Hiermee eindigde zij op een mooie 10e plek. Op de 50m vrije slag zat een PR er nét niet in. Daphne bleef maar 0,05 seconden boven haar PR. Hiermee werd zij 11e. Op zondag mocht ze ook nog de 50m rugcrawl zwemmen. Haar start en onderwaterfase waren super. Hiermee bouwde zij meteen een mooie voorsprong op. Na het keerpunt lag ze nog steeds eerste van haar serie. Daphne tikte maar liefst 2 seconden sneller aan dan haar oude PR! Hiermee werd ze zelfs 7e!

Ian Sanders nam tijdens dit weekend 2 starts voor zijn rekening op de zondag. Hij begon met de 50m vlinderslag. Hier wist hij zijn PR met 1 seconde te verbeteren. Met dit resultaat behaalde hij een 8e plek. Daarna zwom hij de 50m schoolslag. Ian verbeterde zijn beste tijd met 0,43 seconden. Hiermee dook hij onder de 35 seconden grens. Door deze prestatie bemachtigde hij een 5e plek.

Nick Hendrickx had de afgelopen weken ook hard getraind om een goede sprint snelheid paraat te hebben voor de 50m vrije slag. Dit betaalde zich uit. Nick verbeterde zijn beste tijd met bijna een seconde. Hij komt nu bij de 33 seconden grens uit. Met deze prestatie behaalde hij een 7e plek.

Met veel trots kijken wij terug op deze prestaties. 5 PR’s en 5 top-10 plaatsen! Ook op Zuid-Nederlands niveau laat Eszet zien tot de top-10 te behoren. We trainen weer hard door voor nog meer van deze mooie prestaties.

Voor de volledige uitslag klik hier.

Klik hier voor de foto’s

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht