Positieve resultaten Regionale Zomer Kampioenschappen

De afgelopen 2 weekenden mochten 9 zwemmers van ReSet deelnemen aan de Regio (Limburg, Brabant, Zeeland) zomer kampioenschappen. Zij hadden door het zwemmen van een limiet een startbewijs afgedwongen. In een sterk deelnemersveld met grote topploegen en zelfs grote namen zoals Femke Heemskerk! Wisten zij toch prima resultaten te behalen.

Nick Hendrickx zwom 7 individuele races. Op 6 afstanden wist hij zijn beste tijden goed aan te scherpen. Op 1 afstand werd hij helaas gediskwalificeerd, anders had hem dit ook een pr opgeleverd. Wanneer deze kampioenschappen op Limburgs niveau waren georganiseerd, had Nick 4 medailles in de wacht gesleept. Op zuid-Nederlands niveau leverde het hem 3 plekken in de top 10 op. Het mooiste resultaat was het behalen van de limiet op de 100m vrije slag voor deelname op het NK voor junioren en jeugd zwemmers dat over 2 weken zal plaatsvinden. Daarnaast zit hij een paar honderdste seconden van de 50m limiet af waardoor hij nog een kleine kans heeft op plaatsing voor deze afstand.

Sybren Bisschop wist op de 50m vrije slag zijn lange baan pr aan te scherpen. Hij behoort hiermee tot de top 50 van regio Zuid.

Gina Feenstra verscheen aan de start op de 100m vrije slag en 50m vlinderslag. Zij wist op beide afstanden een PR te zwemmen. Zij wist hiermee in de top 50 van regio Zuid te zwemmen.

Miloe Franssen mocht starten op de 50m vrije slag. Zij zwom een sterke race en nam een flinke hap van haar persoonlijke record. Ze had dit niet verwacht, omdat ze dit seizoen nog niet getraind had in het 50m bad. Ze behoort hiermee tot de top 30 van regio Zuid.

Tim van Loon mocht deelnemen aan de 100m en 50m vrije slag. Hij wist op beide afstanden zijn tijden aan te scherpen. In een sterk deelnemersveld behaalde hij een plek binnen de top 40 en een plek binnen de top 45.

Max Martens zwom net als Tim de 50m vrije slag. Hij was net iets sneller dan Tim en verbeterde daarmee ook zijn PR. Hiermee eindigde hij in hetzelfde sterke veld één plek boven Tim.

Kyle Sanders zwom de 50m, 100m én 200m schoolslag. Op de 100m schoolslag wist hij zijn PR, dat nog niet zo lang op zijn naam stond, toch weer aan te scherpen. Het leverde hem een 15e plek op (6e op Limburgs niveau). De 200m schoolslag leverde geen PR, maar wel een 10e plek op (4e op Limburgs niveau). De 50m leverde hem een 14e plek op (5e van Limburg)

De laatste individuele deelnemer was Thom Stinges. Hij zwom 3x. Op de 100m vrije slag en 50m vlinderslag zwom hij persoonlijke records. Hij werd respectievelijk 15e (5e op Limburgs niveau) en 14e (5e op Limburgs niveau) van regio Zuid. Helaas werd Thom gediskwalificeerd op de 400m wisselslag.

Als laatste wisten wij door onze samenwerking in het team ReSet dit jaar ook een limiet te behalen voor een estafetteteam. Roy Reijnders, Max Martens, Tim van Loon en Nick Hendrickx zwommen de 4x100m vrije slag. Roy wist als startzwemmer zijn PR van de korte baan te evenaren op de lange baan en zorgde dus voor een goede start. De andere 3 heren maakten de klus heel goed af. Samen werden ze 5e van de regio Zuid. Op Limburgs niveau was dit een 2e plek geweest!

Komend weekend is het de tijd voor onze minioren om zich met de top van Limburg te meten.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht