Podiumplaatsen, punten, persoonlijke records en limieten

Op zondag 8 maart zwom de wedstrijdploeg het 4e deel van de verenigingscompetitie. Deze keer in Stein. Met een zo sterk mogelijk team werden er 40 races gezwommen. Dit resulteerde in 22 persoonlijke records, 15 podiumplaatsen en 3 limieten voor de Limburgse Zomer Kampioenschappen.

Isa van Loon was dit seizoen al vaak op zoek naar persoonlijke records. Ze werkte aan conditie en techniek verbetering, maar dit kwam in de races nog niet naar voren. Tijdens de wedstrijd in Echt 2 weken geleden liet ze zien dat de vooruitgang eraan zat te komen. En tijdens deze wedstrijd was er geen twijfel meer mogelijk. Op de 100m vrije slag verbeterde ze haar pr met maar liefst 7 seconden. En ook op de 100m schoolslag wist ze haar pr aan te scherpen.

Tom van Mölken is het hele seizoen al in vorm. Ook nu liet hij dit weer zien. Zowel op de 100m wisselslag als op de 100m schoolslag wist hij gigantische happen van zijn persoonlijke records te zwemmen. Maar helemaal fantastisch was het, dat hij op de 100m vrije slag een 2e plek in de wacht wist te slepen!

Michelle Smeets, die nog steeds kampt met blessureleed, wilde heel graag goede zaken doen op de rugcrawl. Zowel op de 100m als op de 50m zit zij heel dicht bij de limiet voor de Limburgse Zomer Kampioenschappen. Als startzwemster in de estafette deed ze haar best op de 100m. Ze bleef net boven de limiet. Op de 50m ging het beter. Michelle verbeterde haar PR met 0,6 seconden en zwom hiermee onder de limiet. Bovendien leverde haar dit ook nog een 3e plek op.

Gwenn Wouters was ook al lang op zoek naar haar PR’s. Hard werken aan de techniek en conditie leverden vandaag eindelijk resultaat op. Op de 50m schoolslag verbeterde ze haar PR met 1 seconde. Op de 200m vrije slag ging er 2 seconden van haar tijd af.

Persoonlijke records waren er ook voor: Roy Beurskens (50m rugcrawl), Daphne Broen (50m schoolslag en 200m vrije slag en limiet), Joyce Hawinkels (50m rugcrawl), Nick Hendrickx (100m schoolslag), Leonie Lennards (100m vlinderslag), Lieve Mostart (100m vrije slag en 100m schoolslag), Gillian Sanders (50m vrije slag en 25m schoolslag), Ian Sanders (200m vrije slag en limiet), Kyle Sanders (100m vrije slag en 100m schoolslag), Sjoukje Suelmann (25m schoolslag) en Jill Winands (100m wisselslag).

Deze resultaten zijn nog steeds ruim voldoende voor handhaving in de 2e klasse. Een resultaat waar we super blij mee zijn. Natuurlijk houden wij nog steeds een slag om de arm en willen we niet te vroeg juichen. Over 3 weken zwemmen wij het laatste deel van de competitie en hopen we dat handhaving een feit is.

Voor de volledige uitslag van deze wedstrijd klik hier.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht