Mooie resultaten op NK

In het weekend van 21 en 22 juni mocht Ian Sanders deelnemen aan het NJJK (Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap) lange baan in Amsterdam. Het was de eerste keer dat Ian aan dit NK voor deze leeftijdsklassen mee mocht doen. Hij had voor dit kampioenschap 2 limieten gezwommen die hem recht gaven op 2 startbewijzen.

Op zaterdag vertrok hij naar Amsterdam om aan het einde van de dag aan de start te verschijnen van de 200m schoolslag. Als 13e van Nederland verscheen Ian aan de start voor zijn race. Zijn persoonlijk record had hij pas vorige maand gezwommen tijdens de Limburgse Kampioenschappen. Blijkbaar zat er nog een heleboel rek in. Ian zwom een super race. Hij klom op naar de 8e plek van Nederland! Bovendien scherpte hij zijn persoonlijk record aan met maar liefst 6 seconden! Ook op de tussentijd na 100m was hij maar 0.08 seconden langzamer dan zijn PR. Dit beloofde wat voor zijn deelname op zondag.

Op zondag verscheen Ian aan de start voor de 100m schoolslag. Op zaterdag zagen we al dat een PR goed mogelijk moest zijn. Op deze afstand startte Ian als 18e. Na weer een hele goede race eindigde Ian als 12e van Nederland. Hij verbeterde zijn PR met 3 seconden! Ook scherpte hij zijn PR op de 50m aan.

Ian heeft hiermee bewezen dat hij heel goed met de top van Nederland mee kan doen. We hopen dat hij de komende jaren nog vaak aan dit kampioenschap mee mag doen en dat hij dan nog verder tot de top weet door te dringen.

Afgelopen week berichtten wij u ook dat Nick Hendrickx een NK limiet had gezwommen. Helaas behoorde hij net niet bij de snelste 24 zwemmers van Nederland die deze limiet hadden gezwommen en wordt de behaalde limiet niet ingewisseld voor een startbewijs. Natuurlijk zijn wij nog steeds hartstikke trots dat een zwemmer een NK limiet gezwommen heeft en gaan we er volgend jaar alles aan doen om dit weer voor elkaar te krijgen.

Dit betekent dat ons seizoen erop zit en dat we gaan genieten van onze vakantie. Na de vakantie gaan we weer een nieuw avontuur aan op een hoger niveau en hopen we weer fantastische prestaties neer te kunnen zetten. We houden u op de hoogte!

Voor de volledige uitslag klik hier

Klik hier voor de foto’s

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht