Minioren knallen en verbreken records

Op zondag 23 november verschenen de minioren van Eszet aan de start van de Minioren clubmeet in Venray. Dit keer werd het team vertegenwoordigd door 4 zwemmers. Zij zwommen hun persoonlijke records uit de boeken en zetten hiervoor nieuwe scherpe tijden voor in de plaats.

Het enige meisje in het team deze middag was Sjoukje Suelmann. Zij mocht 3x aan de start verschijnen. Ze zwom de 50m schoolslag, , rugslag en vrije slag. De schoolslag ging Sjoukje goed af. Ze zwom heel netjes en de techniek werd goed beheerst. Haar PR werd met maar liefst 7 seconden aangescherpt. Op de rugcrawl ging het nog beter. Er werd hard gezwommen en het PR werd met maar liefst 13 seconden verbeterd! Een hele prestatie als je bedenkt dat ze maar 50m hoefde te zwemmen. Dit zijn 6,5 seconde per baan sneller! Ook op de vrije slag wist Sjoukje nog een keer haar PR te verbeteren. Deze keer gingen er nog eens 2 seconden vanaf. Een mooie middag met super prestaties voor Sjoukje.

Gillian Sanders verscheen ook 3x aan de start. Als een volleerd zwemmer onderging hij de voorstart procedure en leek het alsof hij dit al heel vaak gedaan had. En dat terwijl deze wedstrijd nog helemaal nieuw voor hem was. Gillian begon met de 50m schoolslag. Deze tijd had hij vorige week pas neergezet. Een week later kwam hij heel dicht bij zijn PR, maar bleef hij nét boven de grens van de minuut en een halve minuut verwijderd van zijn PR. Daarna was de 50m rugcrawl aan de beurt. Een hele goede race leverde hem een verbetering van 7 seconden op! En als laatste de 50m vrije slag. Na zijn fantastische tijd op de 25m vorige week, waren we erg benieuwd wat de 50m op zou leveren. Gillian dook maar liefst 6 seconden onder zijn PR! Ook voor Gillian dus super prestaties!

Kyle Sanders begon de middag met de 50m vlinderslag. Hij liet een mooie start zien met een hele goede onderwaterfase. Helaas zat een PR er niet in. Dus door naar de 100m wisselslag. Ook hier liet Kyle weer mooie onderwaterfases zien. Ook de techniek had Kyle goed onder de knie. Hij wist maar liefst 5 seconden van zijn PR af te zwemmen! Aan het einde van de middag zwom hij nog de 100m vrije slag. Meteen na de start lag hij al aan kop. Kyle lag heel rustig in het water en liet een hele goede techniek zien. Hij bleef de hele race aan kop en bouwde zijn voorsprong steeds verder uit. Hij verbeterde zijn PR met maar liefst 8 seconden! Dit leverde hem ook nog een 4e plek op. Kyle keek tevreden terug op deze middag.

De 4e zwemmer was Nick Hendrickx. Hij begon de middag met zijn favoriete afstand de 100m vrije slag. Van de trainers kreeg hij de opdracht om gas te geven van begin tot eind. Dit deed hij dan ook. Helemaal uitgeput tikte hij na 100m als 1e van alle zwemmers de muur aan. Zijn PR had hij met 3 seconden verbeterd! Bovendien komt hij hiermee nu al heel dicht in de buurt van de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen die pas aan het einde van het seizoen zullen plaatsvinden. Daarna was de batterij van Nick behoorlijk leeggeraakt. Hij zwom nog de 50m schoolslag en de 100m vrije slag, maar het lukte hem niet meer om zijn PR’s te halen. Maar de trots over de 100m vrije slag overheerste vooral bij Nick en de trainers.

Alles bij elkaar hebben onze minioren zich weer goed laten zien en konden we vol trots terug naar Swalmen keren. En aan het einde van de avond werd ook nog duidelijk dat deze 4 zwemmers zo hard gezwommen hadden dat ze niet op een 8e plek eindigden, maar op de 7e plek en ook het verschil met nummer 6 was maar minimaal. Iets waarop we van tevoren, met een deelname van maar 4 zwemmers, zeker niet op gerekend hadden!

Voor de volledige uitslag klik hier.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht