Medailles voor minioren Eszet

Op zondag 11 oktober stonden de minioren van Eszet aan de start van de 1e wedstrijd in het miniorencompetitie. 7 deelnemers gingen op jacht naar medailles en nieuwe PR’s.

Nick Hendrickx wist 2 medailles mee naar huis te nemen. Hij verscheen aan de start van de 100m vrije slag en de 100m rugcrawl. Op beide afstanden bleef hij net boven zijn PR. Toch was hij de beste zwemmer op de vrije slag en werd hij de winnaar van het zilver op de rugcrawl. Nick zwom ook nog een de 100m schoolslag. Hier bracht hij zijn PR met maar liefst 11 seconden omlaag! Helaas leverde dit geen podiumplek op.

Isa van Loon deed het deze middag ook super! Zij zwom de 200m rugcrawl en de 200m schoolslag. Op de 200m rugcrawl wist ze haar PR met 15 seconden te verbeteren! De 200m schoolslag werd nog heel spannend. Isa verbeterde haar PR met 12 seconden, maar er kwamen nog 4 snellere zwemsters aan de start. Zij wisten niet allemaal onder de tijd van Isa te blijven, waardoor het harde werk van Isa beloond werd met een bronzen medaille!

Sjoukje Suelmann zwom een hele sterke 100m schoolslag waarbij ze haar PR met 5 seconden verbeterde. Technisch gezien voerde zij haar race ook heel goed uit. Hierdoor kreeg zij aan het einde van de middag een bronzen medaille omgehangen. Sjoukje zwom ook nog de 50m vlinderslag. Hier behaalde zij een mooie 5e plek.

Lucas Dieteren zwom zijn eerste wedstrijd in de miniorencompetitie. Dit betekende voor hem dat hij voor het eerst 2 afstanden van 100m moest zwemmen. Hij begon met de 100m borstcrawl. Hier liet hij een mooie race zien tegen jongens die 1 of zelfs 2 jaar ouder waren. Hier deed hij niet voor onder. Hij bleef dik onder de 2 minuten en werd hiermee 6e. Ook op de 100m rugcrawl mocht hij het weer tegen de oudere jongens opnemen. Deze keer werd hij 7e.

Gillian Sanders zwom het zelfde programma als Lucas, de 100m borstcrawl en 100m rugcrawl. Ook Gillian kreeg te maken met jongens van dezelfde leeftijd of 1 jaar ouder. Gillian liet zien dat hij hier niet voor terugdeinsde. Op de 100m vrije slag verbeterde hij zijn PR met maar liefst 8 seconden en werd hiermee 4e! De 100m rugcrawl ging ook super goed. Gillian kwam net niet onder de 2 minuten, maar werd wel knap 5e!

Kyle Sanders mag dit jaar ook de strijd aangaan met jongens van dezelfde leeftijd of 1 jaar ouder. Bovendien zal hij nu vaak aan de start verschijnen van een 200m nummer. Vandaag waren de 200m rugcrawl en de 200m schoolslag aan de beurt. De 200m rugcrawl ging Kyle netjes af en noteerde voor het eerst een tijd op deze afstand. Een tijd waar hij en de coaches heel tevreden mee waren. De 200m schoolslag ging hem echter pas echt super af. Gestart in serie 1 van de 4, noteerde Kyle een wel heel scherpe tijd! De jongens in serie 2 en 3 wisten deze tijd allemaal niet te verbeteren. Hierdoor werd serie 4 nog heel spannend. Het lukte maar 3 van de 5 jongens in deze serie om sneller te zijn dan Kyle. Hierdoor liet hij zien dat hij het ook kan opnemen tegen jongens van een jaar ouder. Kyle behaalde een super mooie 4e plaats.

 

Met een zeer tevreden gevoel kijken wij terug op deze geslaagde middag met mooie resultaten. Op naar de volgende wedstrijd!

Voor de volledige uitslag klik hier

Klik hier voor de foto’s

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht