Medailles tijdens 2e miniorenwedstrijd

Op zondag 13 december namen 8 zwemmers en zwemsters van Eszet deel aan het 2e deel van de miniorencompetitie. Deze keer werd de wedstrijd georganiseerd door RZ uit Roermond, dus ook Eszet zwom in het eigen thuisbad. Dat dit effect had was duidelijk te merken aan de geleverde prestaties. Van de 16 starts werden er 6 beloond met een medaille en  persoonlijke records.

Jarno Winands was deze dag erg goed in vorm. Hij begon eerst met de 50m vlinderslag. Hij verbeterde zijn beste tijd met maar liefst 7 seconden. Hiermee veroverde hij het brons. Ook op de 100m schoolslag verbeterde hij zijn beste tijd. Deze keer met 3 seconden. Hiermee werd hij 4e.

Nick Hendrickx verscheen eerst aan de start van de 100m vlinderslag. Een zware afstand, maar Nick liet zien deze goed te beheersen, daar waar enkele concurrenten een diskwalificatie opliepen. Deze afstand had hij op een wedstrijd nog nooit gezwommen, maar dit maakte hem niet uit. In een super tijd zwom hij meteen naar het goud. Daarna was de 200m vrije slag aan de beurt. Ook hier had Nick nog geen tijd op papier staan. Hij bleef zijn concurrenten goed bij, maar zag de nummer 1 niet goed genoeg om te zien hoe dichtbij hij lag. Nick wist met een mooie tijd het zilver te winnen.

Gillian Sanders zwom tegen jongens van zijn leeftijd, maar ook tegen jongens die al een jaar ouder zijn. Hij zwom eerst de 100m schoolslag. Met een tijd onder de 2 minuten verbeterde hij zijn PR met 5 seconden. Hiermee veroverde hij het brons. Daarna zwom hij de 50m vlinderslag. Hij liet zien dat hij deze slag al heel erg goed onder de knie heeft. Hij verbeterde zijn beste tijd met 3 seconden en ook hiermee veroverde hij het brons.

Sjoukje Suelmann zwom eerst de 100m rugslag. Hier wist zij haar beste tijd met 2 seconden te verbeteren. Dit leverde haar een bronzen medaille op. Ze zwom ook de 100m vrije slag. Hier bleef Sjoukje nipt boven haar beste tijd. Dit leverde haar een 4e plek op.

Lucas Dieteren zwom in een veld waarin hij de jongste deelnemer is, want de rest van de jongens zijn allemaal 1 of 2 jaar ouder. Hij liet zien dat hij hier niet voor terugschrikt. Eerst zwom hij de 100m schoolslag. Op deze afstand had hij nog geen tijd staan, maar hij wist in een super tijd te finishen. Van de 9 deelnemers werd hij 5e! Bovendien verbeterde hij zijn beste tijd op de 50m schoolslag met 3 seconden. Daarna zwom hij de 50m vlinderslag. Ook op deze afstand stond nog geen tijd, maar Lucas deed het super. Hij bleef maar net boven de minuut. Het zal dus niet lang duren voordat hij onder deze minuut duikt. Op deze afstand werd Lucas knap 6e.

Kelsey van Nistelrooy mocht eerst de 100m rugslag zwemmen. Deze afstand was nieuw voor haar. Ze finishte met een hele mooie tijd. Ze werd hiermee 4e! Daarna zwom ze nog 100m vrije slag. Hier verbeterde ze haar beste tijd met maar liefst 16 seconden! Ook op de 50m verbeterde ze haar beste tijd. Met deze prestatie werd ze 5e.

Isa van Loon mocht twee keer aan de start verschijnen van een 200m nummer. De eerste afstand was de vrije slag. Isa zwom heel goed en verbeterde haar beste tijd met 3 seconden. Ze werd 8e van de 16. Als laatste zwom ze de zware afstand, de 200m vlinderslag. Isa had veel aan haar techniek gewerkt en liet een mooie race zien. Helaas bleef ze net boven haar beste tijd. Ze werd hiermee wel 6e!

Kyle Sanders zwom hetzelfde zware programma als Isa. Ook de 200m vrije slag en de 200m vlinderslag. Kyle zwemt in deze klasse tegen jongens van zijn eigen leeftijd en jongens van een jaar ouder. Hij weet zich hier prima te handhaven. Op de 200m vrije slag verbeterde hij zijn beste tijd met 12 seconden! Op de 200m vlinderslag liet hij zien dat hij graag en goed vlinderslag zwemt. Op deze afstand stond nog geen tijd, maar hij zwom een goede race. Hij wist zelfs enkele jongens achter hem te laten die een jaar ouder zijn dan hem. Kyle werd hiermee 9e in een veld van 15 deelnemers.

Voor de volledige uitslag klik hier.

Klik hier voor de foto’s

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht