Goede prestaties, wel punten verlies tijdens competitie deel 2

Op zondag 17 november zwom de wedstrijdploeg van Eszet het 2e deel van de KNZB zwemcompetitie. Na het eerste deel werden wij ver boven verwachting verrast met een 7e plek in de 2e klasse! We wilden deze plek graag vasthouden, maar vooraf werd dit al gezien als een hele zware opgave. Door de afmelding van een paar zwemmers liepen we vooraf al belangrijke punten mis. Gelukkig waren de aanwezige zwemmers tot op het bot gemotiveerd om de schade tot een minimum te beperken en zwommen zij de sterren van de hemel.

Zo zwom het dames estafette team, bestaande uit Michelle Smeets, Gwenn Wouters, Gina Feenstra en Daphne Broen na een zeer hectisch begin van de wedstrijd een fantastische race. Zij hadden zich niet uit het veld laten slaan door de hectiek en zij knalden naar een eerste plaats. Zij zwommen daarmee 3 seconden onder hun inschrijftijd en lieten de concurrenten ruim 4 seconden achter zich.

Gillian Sanders stak ook in super vorm. Hij wist super snel naar de overkant te zwemmen op de 25m borstcrawl en zette hiermee een scherp PR neer. Later op de middag verscheen hij nog aan de start van de 50m schoolslag. Hij verbeterde zijn PR met maar liefst 9 seconden, hij dook onder de grens van 1 minuut én hij sleepte met deze prestatie een 2e plek in de wacht!

Kyle Sanders zwom deze wedstrijd voor het eerst mee met de jongens die 2 jaar ouder waren dan hem. Hier liet hij zich niet door afschrikken en hij liet zien wat hij in huis had. Op de 100m schoolslag leverde dit een verbetering van zijn PR (dat pas een maand oud was) op. Er gingen maar liefst 4 seconden van zijn tijd af!

Het gemixte estafette team, bestaande uit Kyle Sanders, Lieve Mostart, Nick Hendrickx en Isa van Loon zwom de meest spectaculaire race van de dag. Deze zwemmers zwommen zich aan het einde van de wedstrijd helemaal leeg om ervoor te zorgen dat ze met de winst terug zouden komen. Na een fantastische opening van Kyle, die 6 seconden van zijn PR afzwom, maakten de dames en Nick de estafette prachtig af. In totaal zwommen zij 12 seconden van hun inschrijftijd af en daarmee waren zijn allemaal sneller dan hun PR. Een prachtige race die dit team een eerste plek opleverde waar zowel de zwemmers als coaches én teamgenoten heel trots op waren.

Podiumplekken waren er ook nog voor Daphne Broen (zilver en brons), Gina Feenstra (goud), Nick Hendrickx (goud en zilver), Tim van Loon (goud en zilver), Tom van Mölken (brons) en Ian Sanders (goud).

Helaas liepen we ook nog tegen enkele diskwalificaties aan die nog wat punten gekost hebben. Uiteindelijk staan wij na de 2e ronde op een 12e plek. Een plek waar we nog steeds tevreden mee zijn, want de schade hebben we zeker kunnen beperken. Bovendien blijven we nog steeds ruim buiten de gevarenzone voor degradatie. De komende wedstrijd zullen wij daarom weer alles op alles zetten om deze plek vast te houden of zelfs weer terug te klimmen naar een top-10 plek.

Voor de volledige uitslag met de prestaties van de overige zwemmers klik hier.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht