2 medailles voor Eszet tijdens Sprintwedstrijd

Traditiegetrouw doen de zwemmers van Eszet ieder jaar de zaterdag na Carnaval mee aan de sprintwedstrijd, die georganiseerd wordt door ZV Patrick uit Echt. Dit jaar vond de wedstrijd door omstandigheden plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Eszet verscheen met een team van 14 zwemmers aan de start. Zij zouden van iedere zwemslag 50m zwemmen. De zwemmers die aan het einde van de dag het beste gezwommen hebben tijdens deze 4 afstanden binnen hun leeftijdscategorie, verdienen een medaille.

Lucas Dieteren deed voor het eerst mee aan dit toernooi. Hij had nog nooit in het grote zwembad van Eindhoven gezwommen en had ook nog geen medailles gewonnen tijdens de wedstrijden. Tijdens deze wedstrijd greep hij zijn kans. Binnen zijn leeftijdscategorie was hij de enige die de 50m vlinderslag durfde te zwemmen en dit deed hij goed. Ook de rugcrawl, schoolslag en borstcrawl gingen goed. Lucas wist alle afstanden binnen zijn leeftijdscategorie te winnen. Hierdoor veroverde hij aan het einde van de dag de gouden medaille.

Daphne Broen begon de dag met de vlinderslag en wist hier een 2e plaats in de wacht te slepen. Daarna was de rugcrawl aan de beurt. Op deze afstand werd ze 3e. Vervolgens zwom ze de schoolslag. Op de slag die haar het minst goed ligt wist ze haar beste tijd wel met 1 seconde te verbeteren. Op de borstcrawl veroverde ze weer een 3e plaats. In het eindklassement waren deze resultaten voldoende voor een zilveren medaille.

Sanne Tegels was de nieuwste zwemster binnen ons team. Zij zwom haar allereerste wedstrijd van het seizoen en zij deed het erg verdienstelijk. Zij liet technisch goede races zien en liet zelfs al een hele mooie vlinderslag zien. Zij heeft de techniek snel onder de knie gekregen en heeft meteen hele mooie tijden neergezet.

Er werd deze dag ook erg goed gezwommen door broer en zus, Tim en Isa van Loon. Zij waren de enige zwemmers die op alle 4 de afstanden die ze zwommen, ook alle tijden wisten te verbeteren. Op 50m gaan de tijden meestal niet zo snel omlaag, maar beide zwemmers bewezen dat het niet onmogelijk is. Zo wist Isa haar beste tijd op de 50m vlinderslag met maar liefst 4 seconden te verbeteren. Tim deed dit op dezelfde afstand ook met 3 seconden. Op de 50m rugcrawl en 50m schoolslag wist Tim steeds 2 seconden van zijn tijd af te zwemmen. Isa leverde op beide afstanden precies dezelfde prestaties.

Jill Winands en Ian Sanders wisten tijdens deze dag op 3 van de 4 afstanden hun beste tijden aan te scherpen. Beide zwemmers begonnen hun dag heel goed met het verbeteren van hun vlinderslag record. Daarna wisten beide zwemmers ook hun records op de 50m rugcrawl en de 50m schoolslag te verbeteren. Daarna lukte het beide zwemmers maar nét niet om ook nog hun record op de 50m vrije slag aan te scherpen.

Voor de volledige uitslag van de overige zwemmers klik hier

Klik hier voor de foto’s

meer

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Bericht