Ook de speedo competitie is gestart!

Dat het seizoen voor de wedstrijdploeg van Eszet van start is gegaan is wel duidelijk. Afgelopen weekend (7 oktober) vond de eerste wedstrijd van de Speedo competitie plaats. Dit zijn wedstrijden voor kinderen tot 12 jaar. Zij kunnen zich hier bewijzen en zelfs startplaatsen voor Limburgse kampioenschappen afdwingen. Dat dit niet gemakkelijk is zie je terug aan de programmanummers. Er wordt steeds minimaal 100m per slag gezwommen (uitgezonderd de vlinderslag). Dit is heel wat anders dan onze zwemmers gewend zijn tijdens de competitiewedstrijden. Toch bewijzen de uitslagen dat onze zwemmers ook voor deze afstanden hun hand niet omdraaien.

13 zwemmers verschenen er aan de start en zij gingen 28 keer het water in. Hierbij werden maar liefst 24 persoonlijke records gezwommen! Bij de 200m nummers werden ook nog diverse 100m persoonlijke records verbeterd.  En we praten hier niet over een paar seconden! De meeste zwemmers gingen voor een tijdsverbetering van minimaal 10 seconden!  Lieve Mostart verbeterde haar tijd op de 100m schoolslag met maar liefst 26 seconden en  Lyan Smeets zwom op de 200m vrije slag ineens 25 seconden sneller!

Verder werden er ook nog 9 medailles mee naar huis genomen. Deze medailles werden behaald door Youri Driessen (2x zilver), Isa van Loon (2x brons), Ian Sanders (2x zilver, 1x goud), Kyle Sanders (brons) en Jill Winands (zilver).

Omdat er zo goed gezwommen is kunnen wij niet alle uitslagen benoemen. Dat ze spectaculair waren kunt u uit bovenstaand artikel al afleiden.  Voor de overige utslagen verwijzen wij u door naar de uitslagen