Eerste junioren-jeugd-senioren wedstrijd levert medailles op

Op zondag 9 oktober was het de beurt aan de Junioren, Jeugd en Senioren om te laten zien hoe hard ze al getraind hebben. De KNZB heeft ook voor deze leeftijdsgroep nieuwe wedstrijden in het leven geroepen. Bij deze wedstrijden worden er eerst series gezwommen. De beste zwemmers mogen van een aantal programmanummers ook nog een finale zwemmen.

Met 7 zwemmers werd er 19 keer gestart, en hebben we nog 8 finales mogen zwemmen. Er werden maar liefst 24 persoonlijke records verbroken.

Daphne Broen mocht starten met een hele zware afstand, namelijk de 400m wisselslag. Dit had ze nog nooit eerder gedaan. Ze zette een prachtig PR neer en werd in haar leeftijdscategorie 1e.

Ze mocht ook nog 50m vlinderslag zwemmen, hier lukte het net niet om haar PR aan te scherpen, ze tikte wel weer als 1e aan.

De 200m rugslag volgde nog, dit is een afstand waar nog een finale van gezwommen werd. In de series deed ze het goed en later zwom ze in een bloedstollende finale naar een mooie zilveren plak en 2 seconden van haar PR af.

Nick Hendrickx was heel goed in vorm en zwom bij de 100m wisselslag 8 seconden van zijn tijd af en behaalde een mooie 2e plek. Op de 200m vrije slag volgden nog eens 4 seconden en een 1e plek. Bij de 100m rugslag lukte het net niet om de tijd te verbeteren, maar wel een mooie 2e plek.

Door de 200m vrije slag fantastisch te zwemmen sleepte Nick een finaleplaats op de 100m vrije slag in de wacht. Zijn favoriete afstand, hij ging er als een speer vandoor en wist een mooie gouden medaille in de wacht te slepen en zijn PR weer aan te scherpen!

Kyle Sanders begon met een geweldige 100m wisselslag hij zwom maar liefst 6 seconden van zijn tijd af. De 100m schoolslag bleef hij net boven zijn tijd, maar deze was goed genoeg om later in de finale te schitteren. Hier liet Kyle alles zien wat hij in zich had en verbeterde zijn tijd met maar liefst 2 seconden en mocht een hele mooie gouden medaille in ontvangst nemen.

Op de 200m vrije slag deed Kyle ook goed zijn best en mocht later op de 100m vrije slag ook in de finale schitteren. Hier verbeterde hij nog een keer zijn PR.

Samantha Schmidgall mocht starten op de 100m schoolslag en 50m vlinderslag. OP de 100m schoolslag scherpte ze in de series al haar PR aan en mocht ze later in de finale een heel spannend gevecht om goud en zilver met Gwenn uitvechten. Samantha verbeterende haar tijd van de series met weer bijna een seconde en mocht een gouden plak in ontvangst nemen. Op de 50m vlinderslag gingen er ook 2 seconde van af.

Sanne Tegels startte op dezelfde afstanden als Samantha. Op de 100m schoolslag zette ze een mooie nieuwe tijd neer. Op de 50m vlinderslag verbeterde ze haar tijd met een seconde.

Jill Winands kwam ook aan de start op de 400m wisselslag, een super race werd er gezwommen, met een mooi PR en een 3e plaats. Daarna volgde de 100m schoolslag en wist ze ook een nieuw PR neer te zetten. De 200m rugslag volgde nog in de series verbeterde ze haar tijd met maar liefst 7 seconde, dit was genoeg om nog eens in de finale (met oudere dames) te schitteren hier ging nogmaals 7 seconde van haar tijd af.

Gwenn Wouters was de 3de  die mocht schitteren op de 400m wisselslag. Door blessure had Gwenn nog maar weinig getraind, maar wat was ze een vechter en zette een mooi PR neer. Op de 100m schoolslag en 200m rugslag wist ze haar PR niet aan te scherpen. Maar wist ze wel 2 finale plaatsen in de wacht te slepen. Op de 200m schoolslag werd ze net 2e en op de 200m rugslag mocht ze een mooie bronzen medaille ophalen.

Zo lieten onze Junioren, Jeugd en Senioren zwemmers zien dat ze al goed in vorm zijn en heel wat medailles in de wacht kunnen slepen.