Zilveren medaille en veel PR’s tijdens Limburgse Winter Kampioenschappen

De wedstrijdploeg mocht dit jaar met maar liefst 6 zwemmers deelnemen aan de Limburgse Winter Kampioenschappen die op 9 en 10 januari plaatsvonden in het Geusseltbad in Maastricht. Aan dit kampioenschap mogen alleen de snelste 16 zwemmers van Limburg deelnemen. Onze zwemmers hoorden op 20 afstanden tot de snelste zwemmers van Limburg. Een hele prestatie!

Ian Sanders mocht 4 starts voor zijn rekening nemen. Het meest succesvol was hij op zijn favoriete slag, de schoolslag. Op deze afstand wist hij zijn persoonlijk record aan te scherpen en daarnaast een zilveren plak in de wacht te slepen. Daarnaast verbeterde hij zijn beste tijd op de vlinderslag en de rugcrawl. Op deze afstanden werd hij respectievelijk 5e en 7e. Op de 100m vrije slag eindigde Ian ook op de 7e plek.

Nick Hendrickx mocht op 3 afstanden starten. Zijn beste resultaat behaalde hij op zijn favoriete onderdeel, de vrije slag. Hij wist zijn persoonlijk record met maar liefst 2 seconden te verbeteren. Daarmee werd hij 4e. Op de 100m vlinderslag en de 100m rugcrawl was hij ook succesvol. Hij verbeterde zijn beste tijden op beide afstanden met 5 seconden. Hij behaalde hiermee een 6e en een 7e plaats.

Tim van Loon was ook goed in vorm. Vorige week tijdens de swimmeet had hij diverse persoonlijke records nog aangescherpt, maar dit weekend besloot hij dat hij nog een tandje harder kon zwemmen. Op de 100m vlinderslag wist hij zijn beste tijd met maar liefst 8 seconden te verbeteren! Op de 100m rugcrawl ging zijn beste tijd met 3 seconden omlaag. Op de 100m borstcrawl dook hij 1 seconde onder zijn PR en wist hij de grens van 1,06 minuten te doorbreken. Tim behaalde een 8e plaats, 2x een 9e plaats en een 11e plek.

Kyle Sanders mocht 2 afstanden voor zijn rekening nemen. Hij gaf alles en wist weer sneller te zwemmen dan zijn beste tijden van een week geleden. Op de 100m schoolslag verbeterde hij zijn beste tijd met 6 seconden. Hiermee behaalde hij een 8e plek. Op de 100m vlinderslag ging er 4,5 seconden van zijn beste tijd af en werd hij 10e.

Daphne Broen mocht ook starten op 3 afstanden. Op de 100m rugslag zwom ze net onder haar PR dat pas een week oud was. Op de 100m vlinderslag bleef ze 0,03 seconden boven haar week oude PR. Op de 100m vrije slag zat een PR er deze keer helaas niet in. Daphne behaalde een 13e, 9e en 8e plek.

Gwenn Wouters zwom 4 afstanden. Op de 100m vlinderslag gingen er 2 seconden van haar PR af. Op de 100m rugcrawl lukte dit ook, maar werd ze helaas gediskwalificeerd. Op de schoolslag en de vrije slag lukte het helaas niet om een PR te zwemmen. Gwenn behaalde een 10e, 11e en 15e plek.

U kunt zien dat Eszet heel veel top-10 klasseringen in Limburg opgeëist heeft. We zijn zeer tevreden met deze super resultaten en fantastische tijden.

Voor de volledige uitslag klik hier.

Klik hier voor de foto’s

meer

1 reactie tot “Zilveren medaille en veel PR’s tijdens Limburgse Winter Kampioenschappen”