Wedstrijdploeg knalt tijdens 2e ronde competitie

Op zondag 15 november mocht de wedstrijdploeg afreizen naar Weert om voor de punten te strijden in het 2e deel van de verenigingscompetitie. Normaal gesproken zijn de 2e en 3e ronde van de competitie niet onze sterkste wedstrijden, dus een daling op de ranglijst was ingecalculeerd. Hoe groot deze daling zou worden, zou afhangen van de prestaties van het team. Deze waren boven verwachting goed! Van de 66 genoteerde (tussen-)tijden werden er maar liefst 37 tijden verbeterd! Daarnaast werden er maar liefst 11 podiumplekken bemachtigd.

Nieuw (of terug) in ons team was Samantha Schmidgall. Zij mocht meteen 3x aan de start verschijnen. Met het meiden estafetteteam 4x50m wisselslag, behaalde ze samen met Daphne Broen, Gwenn Wouters en Joyce Hawinkels een 3e plaats. Op de 100m vrije slag en 50m vlinderslag zette ze mooie tijden neer die duidelijk aangeven dat Samantha haar vroegere vorm alweer snel terug heeft gevonden.

Gwenn Wouters was al lange tijd aan het vechten tegen haar PR’s. Deze bleken erg moeilijk aan te scherpen. Gelukkig bleek Gwenn deze keer helemaal in vorm te zijn. In de 4x50m wisselslag verbeterde zij als startzwemster haar PR op de 50m rugcrawl. Daarnaast verbeterde zij ook haar PR’s op de 100m vrije slag en de 50m vlinderslag. Dit zorgde voor grote vreugde bij Gwenn, haar trainsters en het team.

Daphne Broen kreeg vlak voor de wedstrijd te horen dat zij andere programmanummers moest gaan zwemmen in verband met een ziekmelding binnen het team. Daphne moest nu aan de start verschijnen van de 50m schoolslag en de 200m wisselslag. Bovendien moest ze nu zwemmen tegen meiden die 2 jaar ouder waren. Dit bracht de nodige zenuwen met zich mee, maar Daphne hield goed stand. Op haar minst favoriete slag, de schoolslag wist Daphne haar concurrentes voor te blijven en verbeterde ze haar PR met 2 seconden. Op de 200m wisselslag lag winst niet in de lijn der verwachting, omdat de concurrentie veel sneller zou zijn, afgaand op de inschrijftijden. Maar wederom ging Daphne als een speer door het water. Zelfs op de schoolslag bleef ze haar concurrentes voor. Daarna maakte ze het af met een mooie borstcrawl. Ze tikte maar liefst 10 seconden onder haar oude tijd aan en pakte haar 2e gouden plak van de dag!

Isa van Loon mocht starten op de 100m schoolslag en de 100m rugslag. Op beide afstanden wist ze na 50m al sneller dan ooit te zijn. Ze hield dit in het 2e deel van haar races goed vol. Op de 100m rugslag ging er maar liefst 8 seconden van haar beste tijd af! Op de 100m schoolslag verbeterde ze haar beste tijd met 6 seconden.

Grote broer Tim van Loon deed het deze dag ook super. Hij begon als startzwemmer in de 4x100m vrije slag estafette, samen met Nick Hendrickx, Roy Beurskens en Ian Sanders. Hier wist hij zijn PR met 2 seconden aan te scherpen en komt hij heel dicht in de buurt van een zeer gewenste limiet. Op de 50m vlinderslag wist hij zijn PR met 3 seconden aan te scherpen. Daarna mocht hij nogmaals de 100m vrije slag zwemmen, deze keer in een individueel programma. Hij racete tegen dezelfde jongen als in de estafette, dus het werd wederom een strijd die hard tegen hard ging. Tim bleek nog een tandje harder te kunnen zwemmen dan tijdens de estafette. Bovendien wist hij met deze prestatie op de hoogste trede van het podium terecht te komen.

Ian Sanders was deze wedstrijd ook goed in vorm. In de estafette liet hij al zien dat hij hard kon zwemmen. Individueel zwom hij de 50m schoolslag. Hier verbeterde hij zijn PR met 0,35 seconden. Dit leverde hem de hoogste plek op het podium op. Op de 200m wisselslag racete hij weer heel goed. Hier werd zijn beste tijd met 4 seconden omlaag gebracht. Dit leverde hem een mooie 2e plek op.

Jarno Winands verbeterde vorige week zijn beste tijd op de 100m wisselslag met maar liefst 10 seconden. Hij hoopte deze tijd te kunnen evenaren. Hij bleek echter nog sneller te kunnen, want zijn nieuwe persoonlijke record van vorige week werd weer uit de boeken gezwommen. Jarno zwom nu 3 seconden van zijn beste tijd af! Ook op de 50m vrije slag wist Jarno zijn PR te verbeteren. Hier deed hij dit met 2 seconden.

Lieve Mostart mocht net als Isa strijden op de 100m schoolslag en de 100m rugcrawl. Lieve deed goede zaken. Na 50m wist ze op beide afstanden als sneller te zijn dan ooit tevoren. Zij wist dit de rest van haar race vol te houden. Op de 100m rugcrawl verbeterde ze haar tijd met 5 seconden. Op de 100m schoolslag gingen er 7 seconden vanaf!

Jill Winands, nog herstellende van een blessure, wist op de 100m rugcrawl toch te laten zien dat een PR er al in zat. Ze verbeterde haar beste tijd met 1,5 seconden. Daarnaast wist ze ook 3e te worden op de 100m schoolslag.

Al deze prestaties bij elkaar zorgen ervoor dat de daling op de ranglijst lang niet zo groot is dan we verwacht hadden. Op het moment is het nog niet helemaal duidelijk waar we zullen eindigen, maar het ziet er naar uit dat we niet meer dan 2 plaatsen zullen zakken. Iets wat we niet verwacht of gehoopt hadden. Vol trots kijken we terug op deze prestaties en gaan we ons voorbereiden op het 3e deel van de competitie in januari. In de tussentijd zullen we nog diverse wedstrijden en kampioenschappen zwemmen en zult u dus van ons blijven horen.

Ons team was nog groter en daar horen ook nog meer uitslagen bij. Om deze te bekijken klik je hier.