Minioren verbeteren samen 128 seconden!

Op zondag 26 januari namen 11 minioren deel aan het 3e deel van de miniorencompetitie in Blerick. De minioren waren erg goed in vorm. Deze 11 zwemmers wisten allemaal persoonlijke records te zwemmen. Bij elkaar opgeteld leverden alle persoonlijke records een verbetering van maar liefst 128 seconden op!

Enkele zwemmers waren groot aandeelhouder in deze prestatie. Tim van Loon verbeterde op de 200m vrije slag zijn persoonlijke record met 12 seconden. En niet moe geworden van deze prestatie zwom hij later op de middag de 200m wisselslag. Hier wist hij maar liefst 25 seconden van zijn tijd af te zwemmen! Tim behaalde hiermee twee keer een 8e plaats in een veld van 20 zwemmers. Wat hierbij wel genoemd mag worden is, dat in deze leeftijdscategorie ook nog 10 jongens meezwemmen die één jaar ouder zijn. 5 van deze jongens eindigden voor Tim. De prestatie van Tim mag dus zeer goed genoemd worden.

Jarno Winands zorgde ook voor flinke tijdsverbeteringen. Op de 50m vrije slag begon hij met een verbetering van 3 seconden. Op de 100m wisselslag verbeterde hij zijn tijd met maar liefst 23 seconden! En dat op deze korte afstand! De naamgenoot van Jarno, Jarno Tobben, zwom op de 200m vrije slag 12 seconden van zijn persoonlijke record af!

Joyce Hawinkels ging ook voor de grote tijdsverbeteringen. Op de 200m wisselslag begon ze met een verbetering van 9 seconden. Op de 200m wisselslag verbeterde ze zichzelf nog een keer met 10 seconden! Joyce belandde hiermee helaas net buiten het podium. Lieve Mostart deed goede zaken op de 100m wisselslag. Zij verbeterde haar persoonlijke record op deze afstand met maar liefst 14 seconden! En dat terwijl ze op de 400m vrije slag ook al een persoonlijk record gezwommen had.

Natuurlijk bleef het niet alleen bij grote tijdsverbeteringen. Er werden ook weer medailles mee naar Swalmen genomen. Nick Hendrickx was de enige zwemmer die een gouden medaille mee naar huis wist te nemen. Hij zwom een hele spannende race op de 50m vrije slag. Nadat hij hard aan zijn keerpunt gewerkt had was het nu tijd om te laten zien dat dit heel wat waard was. Met een verbetering van zijn persoonlijke record en een voorsprong van 1 seconden wist hij er met de winst vandoor te gaan.

Kyle Sanders ging er met twee medailles vandoor. Deze medailles waren verschillend van kleur. Op de 50m vrije slag won hij de bronzen medaille. Op de 200m wisselslag wist hij een zilveren medaille in de wacht te slepen. Net zoals alle andere zwemmers wist ook hij een persoonlijk record te zwemmen.

Isa van Loon nam ook twee medailles mee naar huis. Zij scherpte haar tijden twee keer aan en wist daarmee twee keer een bronzen medaille in de wacht te slepen.