Minioren Eszet succesvol op Provinciale Kampioenschappen

In het weekend van 14 en 15 juni vonden de provinciale kampioenschappen plaats voor minioren. Tijdens dit kampioenschap, waaraan alleen de snelste 18 kinderen van iedere leeftijdscategorie aan deel mogen nemen, mocht Eszet aanwezig zijn met een afvaardiging van 3 zwemmers die samen 6 starts voor hun rekening namen. De kampioenschappen vonden plaats in Roermond, voor onze zwemmers een voordeel, omdat dit bad ons trainingsbad is.

Het thuisvoordeel was duidelijk merkbaar bij onze zwemmers. Er werden top prestaties geleverd! Het toernooi begon op zaterdag al top met een fantastische race van Nick Hendrickx op de 100m vrije slag. Gezien zijn inschrijftijd moest Nick met de top van Limburg mee kunnen zwemmen. Maar door een grote hoeveelheid zenuwen werd het een uitdaging om dit ook waar te maken. Nick zwom een kei harde race. Hij startte vanaf plek 5 en zwom zich vervolgens op tot de 3e plaats en veroverde daarmee het brons! Een super race waarmee hij 3 seconden van zijn persooonlijk record af wist te zwemmen. Deze tijd was meteen voldoende voor een limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen waar we Nick nu in ieder geval voor mogen inschrijven (plaatsing is nog niet zeker). Op zondag zwom Nick ook nog de 100m rugcrawl. Ook hier zwom hij een fantastische tijd. Zijn persoonlijk record sneuvelde. Helaas bleek één van de keerpunten niet goed te zijn en werd Nick gediskwalificeerd. Jammer, want de fantastische tijd zat er wel in.

Kyle Sanders hield dit zich dit seizoen naast het zwemmen ook nog bezig met een belangrijke voetbal carrière. Trainen voor het zwemmen kon dus niet meer tijdens alle trainingsmomenten. Toch wist Kyle dit goed te combineren, want hij wist maar liefst 3 starts in de wacht te slepen  voor dit kampioenschap! Kyle begon op zaterdag met de 50m vlinderslag. Hij begon vanaf plek 13 en wist uiteindelijk in de top-10 op de 9e plek te eindigen. Zijn persoonlijke record scherpte hij aan met 2 seconden. Op zondag zwom hij de 200m wisselslag. Hier begon hij vanaf plek 12 en ook hier zwom hij zich naar de top 10. Plek 10 was voor Kyle, hij verbeterde zijn PR met maar liefst 13 seconden waardoor hij ruim onder de grens van 4 minuten uit kwam! Als laatste zwom hij nog de 100m schoolslag. Wederom leverde dit Kyle een PR op.

Sjoukje Suelmann zwom dit seizoen voor het eerst mee met de wedstrijdploeg. Dit ging zó goed dat zij meteen mee mocht doen met de kampioenschap! Sjoukje zwom de 100m rugcrawl. Dit deed ze heel goed. Ze verbeterde haar persoonlijke record niet, maar ze wist wel 17e van Limburg te worden in een categorie waar ook nog 11 meisjes mee deden die een jaar ouder waren dan Sjoukje! Dit belooft nog wat voor de komende jaren!