Minioren Eszet starten seizoen met 8 medailles

De minioren van de wedstrijdploeg van Eszet begonnen op zondag 5 oktober aan deel 1 van de miniorencompetitie in ons thuisbad “De Roerdomp”. Met een team bestaande uit 10 zwemmers verscheen Eszet 19 keer aan de start en wisten we met 8 medailles en 17 persoonlijke records terug naar Swalmen te keren.

Nick Hendrickx nam 2 races voor zijn rekening. Hij zwom de 100m vrije slag en de 100m rugcrawl. De 100m vrije slag ging heel goed. De concurrenten bleven op de 100m vrije slag lang bij Nick in de buurt, maar tijdens de laatste baan besloot Nick er nog een eindsprint er tegenaan te gooien en konden de concurrenten niet meer volgen. Dit leverde Nick een gouden medaille op. Op de 100m rugcrawl zwom Nick ook een prima race. Hij verbeterde zijn persoonlijke record met 5 seconden. Hiermee wist hij de zilveren medaille te winnen.

Kyle Sanders mocht maar liefst aan de start van 3 races verschijnen. Hij zwom de 100m vrije slag, 100m rugcrawl en 100m schoolslag. Alle drie de races gingen erg goed. Kyle wist op alle afstanden zijn tijden te verbeteren. Op de vrije slag 5 seconden, op de rugcrawl 5 seconden en op de schoolslag 2 seconden. Alle races eindigden voor Kyle in mooie 3e plaatsen en dus drie bronzen medailles.

Sjoukje Suelmann nam de 100m schoolslag voor haar rekening. Een race die zij heel netjes uitvoerde. Ze kwam dicht in de buurt van haar persoonlijke record. Dit leverde Sjoukje een mooie bronzen medaille op.

Ian Sanders zwom de 200m rugcrawl en de 200m schoolslag. Dit waren zijn minst favoriete en meest favoriete slagen bij elkaar op een wedstrijd. De rugcrawl, niet zijn favoriet, verliep wel erg goed. Ian liet een mooie race zien en wist met een verbetering van zijn pr met 4 seconden een zilveren medaille binnen te halen. Op zijn favoriete slag, de schoolslag, zwom Ian weer een hele mooie race. Zijn concurrenten liet hij al snel ver achter zich. Zij waren niet tegen dit racegeweld opgewassen. Ook hier verbeterde Ian zijn pr, deze keer met 2 seconden. Daarmee was zijn gouden medaille geen enkel moment in gevaar.

Ook het jongste broertje van Ian en Kyle hoort nu bij ons team. Gillian Sanders mocht tijdens zijn eerste miniorenwedstrijd aan de start verschijnen van de 100m vrije slag. Hij wist in zijn eerste race meteen een mooie tijd neer te zetten en bij mensen langs de kant viel hij meteen op door zijn goede techniek. Dit belooft nog wat te worden.

Tim van Loon wist nog flink te presteren door zijn tijden op de 200m rugcrawl en de 200m schoolslag flink aan te scherpen. Hij deed dit met respectievelijk 13 seconden en 23 seconden! Prestaties van formaat die helaas nét niet genoeg waren voor het podium.

De volledige uitslag met de fantastische prestaties van de overige zwemmers is hier terug te vinden.

De foto’s van de wedstrijd vind je hier.