Medailles tijdens laatste miniorencompetitie

Op zondag 6 april zwommen onze minioren het laatste deel van de miniorencompetitie, deze keer in Blerick. 10 zwemmers zwommen in totaal 19 races. Hiervan eindigden er 6 op het podium en 14 in een persoonlijk record.

Joyce Hawinkels zwom vanwege haar leeftijd haar laatste wedstrijd in de miniorencompetitie. Het volgende seizoen is zij te oud hiervoor en mag ze niet meer meedoen. Zij mocht tijdens haar laatste wedstrijd de 200m rugslag en de 200m vlinderslag zwemmen. Niet echt een makkelijk programma. Joyce liet dit echter niet merken. Op de 200m rugslag verbeterde zij haar PR met 2 seconden. Daarna was als afscheidsnummer de 200m vlinderslag aan de beurt. Het zwaarste programmanummer dat er voor deze zwemmers bedacht kan worden. Ook hier liet Joyce niks merken. Met een constant tempo van begin tot eind kon Joyce de race goed volhouden. Na 100m klokte zij al een PR in de tussentijd. Na 150m begonnen haar tegenstandsters zwaar vermoeid te raken. Joyce had nog voldoende krachten over en zwom daardoor naar een prachtige 2e plaats met een verbetering van haar PR met 17 seconden. Met dit prachtige resultaat neemt Joyce afscheid van miniorencompetitie.

Isa van Loon zwom de 200m wisselslag en de 100m vlinderslag. Ook een zwaar programma. De officials keken dan ook erg streng toe of alle slagen technisch ook wel naar behoren werden uitgevoerd. Op de 200m wisselslag deden 5 deelneemsters mee. Isa tikte als 3e aan met een verbetering van haar PR met 26 seconden! Maar uiteindelijk bleek de nummer 2 gediskwalificeerd te zijn op de technische uitvoering waardoor Isa de zilveren medaille verdiende. Van de 5 zwemsters bleken er uiteindelijk 3 zwemsters gediskwalificeerd te zijn. Helaas hoorde Isa bij de 100m vlinderslag tot de zwemsters die gediskwalificeerd werden.

Lieve Mostart zwom als concurrente van Isa in dezelfde races. Lieve had pech op de 200m wisselslag. Zij hoorde helaas tot de 3 zwemsters die gediskwalificeerd werden. De 100m vlinderslag ging Lieve een stuk beter af. Hier tikte zij als 3e aan en verbeterde ze haar PR met 12 seconden. Ook hier werden weer 3 zwemsters gediskwalificeerd. Bij deze 3 zwemsters zat ook de winnares van de gouden medaille. Hierdoor klom Lieve nog een plaatsje op het erepodium en mocht zij een mooie zilveren medaille mee naar huis nemen.

Sjoukje Suelmann zwom de 100m vrije slag en de 100m rugslag. Sjoukje had te maken met een concurrente die al een jaartje ouder is en daardoor ook een jaar verder in conditie, techniek enz. Toch liet Sjoukje zich niet kennen. Zij liet zien dat zij technisch en conditioneel al heel veel in huis heeft. Op beide afstanden wist zij haar persoonlijke records aan te scherpen. Op de vrije slag gingen er 6 seconden van haar tijd af, op de rugslag gingen er zelfs 18 seconden vanaf! Hiermee veroverde Sjoukje twee prachtige zilveren medailles.

Als laatste medaillewinnaar kwam Kyle Sanders op het podium. Op de 50m vlinderslag, zijn favoriete slag, had hij pech en vonden de kamprechters zijn technische uitvoering niet in orde. Een diskwalificatie volgde. De 100m schoolslag ging hem beter af. Hier wist hij zichzelf naar een bronzen medaille toe te zwemmen.

Er waren tijdens deze wedstrijd ook nog zwemmers die helaas niet op het podium terecht kwamen, maar wel hun tijdens wisten aan te scherpen. Milan Leppers verbeterde zijn tijd op de 100m schoolslag met 1 seconden. Tim van Loon verbeterde de 200m rugslag met 18 seconden. Ian verbeterde de 200m vlinderslag met  6 seconden. Jarno Winands verbeterde de 100m schoolslag met 7 seconden en de 50m vlinderslag met 4 seconden. Jill Winands verbeterde haar tijden op de 100m rugslag met 3 seconden en de 100m vlinderslag met 10 seconden.

Dit is weer een mooi rijtje met resultaten, medailles en tijdsverbeteringen. We hopen dat we met deze resultaten weer enkele startplekken op de Limburgse Minioren Kampioenschappen hebben verdiend.