Medailles op sprintwedstrijd Echt

Traditiegetrouw vertrokken de wedstrijdzwemmers op de zaterdag na carnaval naar Echt voor de jaarlijkse sprintwedstrijd. Deze wedstrijd staat in het teken van de korte afstand, de 50 meter, waarvan vervolgens alle slagen gezwommen worden. Wie aan het einde van de dag de beste klasseringen gehaald heeft in zijn/haar leeftijdscategorie wordt sprintkampioen van deze dag.

Gina Feenstra wist uitstekende prestaties neer te zetten. Zij behaalde één keer een 4e plek, één keer een 3e plek en maar liefst twee keer behaalde zij een eerste plaats. Het was dan ook een verrassing voor ons toen zij aan het einde van de dag werd uitgeroepen als winnares van de 3e plaats. Netjes ging Gina op de 3e plaats van het podium staan om haar medaille in ontvangst te nemen. Door navraag achteraf bleek er een grote fout gemaakt te zijn in de puntentelling. De punten waren verkeerd opgeteld. Gina had niet de bronzen, maar gouden medaille in ontvangst moeten nemen! Gelukkig word de gouden medaille voor Gina nog toegezonden, zodat zij de medaille krijgt waar ze deze dag zo hard voor gezwommen heeft.

Ian Sanders deed ook goede zaken. Hij moest zich wederom meten met de jongens die een jaar ouder zijn dan hem. Ondertussen is Ian hier wel een beetje aan gewend geraakt en laat hij zich hierdoor niet door tegenhouden. Sterker nog, hij maakt van deze jongens gebruik om zich aan op te trekken en de beste prestaties uit zichzelf te halen. In dit sterke deelnemersveld wist Ian goede prestaties te leveren en zich goed staande te houden. Hij wist maar liefst 4 keer zijn pr aan te scherpen. Daarmee behaalde hij twee keer een 2e plaats, een 4e plaats en een 10e plaats. Aan het einde van de dag leverde hem dit een gedeelde 3e plaats op. Omdat hier niet gerekend was op 2 medaillewinnaars ontbrak voor Ian de medaille, maar ook hij krijgt deze natuurlijk nog.

Gillian Sanders, inderdaad, het broertje van, zwom zijn allereerste echte wedstrijd. Had had tijdens de clubkampioenschappen al meerdere malen geproefd aan het wedstrijdzwemmen, maar zwemmen tegen tegenstanders, die ook nog een jaartje ouder waren, had hij nog nooit gedaan. Hij zwom super goed. Hij behaalde twee keer een 3e plaats en op de schoolslag wist hij zelfs 2e te worden. Aan het einde van de dag mocht Gillian daarom meteen zijn eerste medaille van een groot toernooi op gaan halen. Een bronzen medaille hing om zijn nek. Iets waar Gillian, maar ook de rest van het team super trots op was.

Ook de overige teamleden leverden mooie prestaties. Vele pr’s werden weer verbeterd. Zo wisten Tim van Loon en zusje Isa beiden maar liefst 3x hun pr aan te scherpen. Ook Jim Ketelings ging voor een verbetering van 3 pr’s. Kyle Sanders, Michelle Smeets en Jill Winands gingen voor verbetering van 2 pr’s. Chantal Schrijnewerkers en Jarno Winands wisten beiden 1 pr te verbeteren. Dit leverde helaas geen podiumplaatsen op, maar wel tevreden gezichten bij zwemmers en coaches.