Gouden medaille en persoonlijke records tijdens Limburgse Kampioenschappen

Tijdens het weekend van 12 en 13 januari vonden de Limburgse Winterkampioenschappen in Maastricht plaats. Een individuele start veroveren op het Limburgs kampioenschap betekent dat je als zwemmer bij de beste 12 zwemmers van Limburg in jouw leeftijdscategorie hoort. Deelnemen aan dit kampioenschap is op zich dus al een hele fantastische prestatie! Het was Eszet gelukt om met maar liefst 3 zwemmers te mogen starten op 6 individuele nummers.

Naomi Driessen verscheen op zondag aan de start om 100m schoolslag te zwemmen.  Naomi stond voor aanvang van haar race ingeschreven met de 12e inschrijftijd. Hier wilde zij het niet bij laten zitten. Ze liet een snelle race zien waarmee ze maar liefst 3 seconden van haar persoonlijke record af wist te zwemmen. Dit leverde haar een mooie 8e plaats op. Dit betekent ook dat Naomi hoger op de ranglijst eindigde.

Aniek Ketelings verscheen tijdens dit kampioenschap eveneens aan de start op de 100m schoolslag. Net zoals Naomi nam Aniek de 12e plek op de ranglijst in voor aanvang van het kampioenschap. Ook Aniek had er ontzettend veel zin in en wilde laten zien waar ze zo hard voor getraind had. Dit resulteerde in een aanscherping van het persoonlijke record en een stijging op de ranglijst. Aniek finishte als 11e.

Ian Sanders zorgde voor de overige 4 starts tijdens dit toernooi. Op zaterdag zwom hij de 100m vlinderslag en de 100m rugcrawl. De vlinderslag ging erg goed! Ian stond als 8e geplaatst maar door een hele goed opgebouwde race wist hij als 5e te eindigen en wist hij maar liefst 4 seconden van zijn persoonlijke record af te zwemmen. Op de 100m rugcrawl wist Ian zijn persoonlijke record met 1 seconde te verbeteren en eindigde hij als 9e.

Op zondag stond echter het favoriete programma van Ian voor de deur. De 100m vrije slag en de 100m schoolslag. Op de 100m vrije slag zwom Ian wederom een fantastische race. Hij haalde maar liefst 4 seconden van zijn persoonlijke record af! Dit leverde hem een 5e plek op. Bovendien komt hij hierdoor nu heel dicht in de buurt van een limiet voor de Nederlandse kampioenschappen aan het einde van het seizoen. De klap op de vuurpijl was natuurlijk de 100m schoolslag. De grootste specialiteit van Ian. Vorig jaar liep Ian door diskwalificaties zijn titels mis, dus dit jaar was Ian vast van plan om dit niet nog eens te laten gebeuren. Door één seconde van zijn persoonlijke record af te zwemmen en de concurrentie 7 seconden voor te blijven liet Ian zien waarom hij de beste schoolslagzwemmer van Limburg in zijn leeftijdsklasse is. De gouden medaille was voor Ian en is mee teruggenomen naar Swalmen waar deze een mooi plekje aan de muur heeft gekregen.

Wanneer u goed gelezen heeft ziet u dus dat onze zwemmers allemaal hun persoonlijke record hebben weten te verbeteren!

Ian Sanders op de hoogste trede van het podium.

Klik op Meer voor de foto’s.

meer

2 reacties tot “Gouden medaille en persoonlijke records tijdens Limburgse Kampioenschappen”