Eszetters zwemmen op LK en NK

Vanaf begin mei is de maand van de diverse provinciale en landelijke kampioenschappen van start gegaan. 2 van deze kampioenschappen zijn reeds achter de rug en op beide kampioenschappen was Eszet vertegenwoordigd.

Op 3 en 4 mei nam Leonie Lennards deel aan de NK Masters in Eindhoven ter voorbereiding op het EK dat hier in september zal plaatsvinden. Leonie heeft zich reeds geplaatst voor het EK en wilde tijdens het NK testen hoe ze ervoor stond. Ze zwom de 200m en de 100m vrije slag en de 50m en 100m schoolslag. De resultaten waren wisselend. Dit kwam vooral door het gebrek aan ervaring met het zwemmen in een 50m bad. Vooral op de 100m schoolslag kwam ze zichzelf tegen door veel te hard te starten. De 50m schoolslag en de 100m vrije slag verliepen wel erg goed. De 200m vrije slag verliep weer minder. Toch behaalde ze hier de hoogste klassering van alle afstanden (13e). Met veel nieuwe ervaringen leerpunten werd het toernooi beëindigd en kan de laatste voorbereiding naar het EK toe starten. Met de opening van de Bosberg kan er nu ook goed getraind worden in een 50m bad.

Ian Sanders heeft het op het laatste moment toch voor elkaar gekregen om de limiet op de 200m vrije slag te behalen waardoor hij op zaterdag 11 mei mocht deelnemen aan de LKA (Limburgse A Kampioenschappen). Hij ging voor deze wedstrijd naar Kerkrade. Dit zwembad was ook een 50m bad. Gelukkig had Ian al voldoende ervaring met het zwemmen in een 50m bad door de extra trainingen die hij al een tijdje in Eindhoven zwemt.  In de leeftijdscategorie van Ian waren maar 5 zwemmers die de limiet voor de Limburgse kampioenschappen hadden weten te halen. Dus de prestatie van Ian was hierdoor al erg bijzonder. Ian zwom een goede race. Hij wist zijn persoonlijk record met maar liefst 2 seconden te verbeteren. Ook deze prestatie is bijzonder, omdat hij in een 50m bad zijn persoonlijke record uit een 25m bad wist te verbeteren. Ian werd met deze prestatie uiteindelijk 4e. De achterstand op nummer 3 was maar heel klein (0,60).

Dan hebben we nog zwemmers ingeschreven voor de LKB (Limburgse B kampioenschappen) voor zwemmers die de limiet nét niet hebben weten te halen. We waren blij verrast toen we te horen kregen dat we maar liefst 6 zwemmers naar dit kampioenschap mogen afvaardigen! Deze kampioenschappen zullen plaatsvinden op 1 en 2 juni.

En als laatste hebben ook onze minioren het dit seizoen heel goed gedaan tijdens de Speedo wedstrijden. U heeft diverse keren kunnen lezen dat de zwemmers medailles in de wacht wisten te slepen. De tijden die hiermee werden neergezet bleken voldoende op bij de beste 18 zwemmers van Limburg te horen. Dat betekent dat Eszet ook dit jaar weer vertegenwoordigd zal zijn bij de Limburgse kampioenschappen voor minioren. Hier zal het team met 5 zwemmers vertegenwoordigd zijn op diverse programmaonderdelen. Deze kampioenschappen zullen plaatsvinden op 8 en 9 juni.

We houden u natuurlijk op de hoogte van alle resultaten tijdens deze kampioenschappen.