Eszet start competitie in eigen bad goed

Op zondag 4 oktober was het zo ver. Deel 1 van de zwemcompetitie voor Eszet. Door het laat eindigen van de zomervakantie moest het team in recordtempo klaargestoomd worden voor de eerste krachtmeting van het seizoen. Nieuwsgierig en vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd.

We begonnen de wedstrijd met 2 fantastische dames estafette teams op de 4x100m vrije slag. Daphne Broen opende in het eerste team fantastisch door haar PR met 4 seconden aan te scherpen! Isa van Loon deed het super in het 2e team en verbeterde haar PR met 5 seconden! De overige zwemsters in de teams maakten deze goede openingen super af. Team 1 verbeterde de inschrijftijd met 4 seconden en werd hiermee 3e. Het 2e team verbeterde de tijd met 9 seconden en werd 6e.

Daarna waren de jongens aan de beurt op de 4x50m wisselslag estafette. Ook zij wisten een prima race af te leveren. Tim, Kyle, Nick en Ian wisten hun tijd met 1 seconde te verbeteren en zij behaalden een 3e plek.

Daphne Broen deed deze middag nog meer goede zaken. Op de 50m vrije slag dook ze onder de grens van 30 seconden en werd hiermee 2e. Op haar minst favoriete slag, de schoolslag tikte ze na 100m 4 seconden sneller aan dan ooit en werd ze hiermee 3e.

Lucas Dieteren zwom zijn eerste wedstrijd in competitieverband en mocht zich voor het eerst meten met zwemmers van andere ploegen. Hij deed dit super! Op de 25m rugslag verbeterde hij zijn tijd die hij net voor de vakantie gezwommen had met 2 seconden. En op de 50m vrije slag wist hij meteen ver onder de minuut te zwemmen. Hij behaalde een 6e en een 5e plaats.

Isa van Loon zwom tijdens de estafette al goed. Tijdens haar individuele nummers zwom ze wederom super. Op de 100m vrije slag dook ze nog een keer onder haar oude PR en op de 100m wisselslag ging ze maar liefst 4 seconden onder haar PR!

Ook broer Tim van Loon deed goede zaken. Voor de zomervakantie had hij nog net zijn tijden aangescherpt, maar nu wist hij weer 2x zijn tijden te verbeteren. Op de 50m vrije slag ging er een halve seconde van zijn PR af. Op de 100m schoolslag maar liefst 2 seconden! Dit leverde hem ook nog een 3e plek op!

Lieve Mostart was ook goed in vorm. Op de 100m vrije slag ging haar beste tijd met 6 seconden omlaag. Op de 100m wisselslag gingen er ook 6 seconden vanaf.

Gillian Sanders verscheen aan de start van de 50m schoolslag en de 25m vrije slag. Op beide afstanden wist hij zijn tijden aan te scherpen. Op de 50m vrije slag werd hij hiermee 2e.

Kyle Sanders zwom al erg sterk in de estafette 4x50m wisselslag. Op de 100m wisselslag zwom hij ook heel sterk. Maar liefst 4 seconden onder zijn PR. Helaas leverde een foutief keerpunt een diskwalificatie op. Hij nam revanche op de 100m vrije slag. Hier verbeterde hij zijn tijd met 4 seconden! Op het einde van de middag zwom hij ook als startzwemmer van de 4x100m vrije slag estafette nog een keer onder zijn oude PR.

Sjoukje Suelmann mocht 2x zwemmen en noteerde 2x een PR. op de 50m rugslag was ze 5 seconden sneller dan haar beste tijd. Op de 50m schoolslag gingen er 3 seconden van haar beste tijd af.

Jill en Jarno Winands waren ook allebei super in vorm. Jarno zwom de 50m rugslag en de 50m schoolslag. Op de 50m rugslag verbeterde hij zijn PR met een halve seconde en behaalde hij een 3e plek. Op de 50m schooslag verbeterde hij zijn PR met maar liefst 5 seconden! Grote zus Jill had ook hard getraind en liet dit ook zien. Op de 100m vrije slag wist ze haar PR met 2 seconden aan te scherpen. Op de 100m wisselslag ging er 1 seconde van haar tijd af  en behaalde ze ook nog een 3e plek.

Alles bij elkaar een hele lijst met prestaties die nog niet compleet is. We mogen wel stellen dat we heel tevreden zijn met dit resultaat en op een prima plek op de ranglijst terecht komen door deze prestaties. We gaan door met hard trainen, zodat we er de volgende wedstrijd weer kunnen staan.