Eszet handhaaft zich in middenmoot na 3e competitieronde

Op zondag 17 januari verscheen een bijna complete wedstrijdploeg aan de start van de 3e competitieronde. Het blessureleed begint af te nemen, waardoor de ploeg weer sterk bezet is. Bovendien hadden we deze keer adjudante Joyce van de Hoeskwakers en de jeudprins Nick 1 van de Kuulköpkes, beide van Boukoul, in ons midden. Dit moest wel voor een extra goede ronde zorgen.

Er werden maar liefst 13 podiumplaatsen behaald. Daarnaast werden er 18 nieuwe persoonlijke records gezwommen. Dit is heel erg knap, want aan het einde van 2015 en tijdens het eerste weekend van 2016 zijn er al heel veel persoonlijke records aangescherpt. Veel zwemmers wisten deze records verder aan te scherpen of te evenaren.

De grootste persoonlijke, procentuele, verbetering was deze keer voor Lieve Mostart. Zij wist op de 50m vlinderslag haar PR met 7 seconden te verbeteren. Daarnaast verbeterde ze haar tijd op de 50m vrije slag ook nog eens met 2 seconden.

Jeugdprins Nick wist een 1e plek te behalen op de 100m rugcrawl. Op de 50m schoolslag evenaarde hij zijn beste tijd tot op de honderdsten precies.

Isa en Tim van Loon wisten beiden hun persoonlijk records aan te scherpen. Tim wist hiermee nog twee keer een 3e plek in de wacht te slepen. Isa deed het ook nog eens erg goed als startzwemster in de estafette.

Lucas Dieteren en Gillian Sanders doken tijdens deze wedstrijd allebei voor het eerst onder de grens van 1 minuut op de 50m rugcrawl. Lucas verbeterde zijn persoonlijk record met 5 seconden. Bij Gillian gingen er zelfs 6 seconden vanaf.

Samantha Schmidgall pikt haar oude vorm ook weer snel op. Zij zwom de 50m rugcrawl en de 100m wisselslag. Zij wist op beide afstanden 2 hele scherpe tijden neer te zetten die ze een volgende keer weer kan proberen te verbeteren.

Sjoukje Suelmann en Jarno Winands moesten allebei de 100m rugcrawl en de 50m schoolslag zwemmen. Beiden wisten ze op beide afstanden een PR te zwemmen. Daarnaast behaalde Jarno op de schoolslag nog een 3e plaats.

Ook de estafetteteams deden het heel goed. Het meisjes 4x100m vrije slag team (11-17 jaar) wist een 2e plek te behalen. Het meisjes 4x50m wisselslag team (11-15 jaar) behaalde een 3e plaats.

Voor de stand in de competitie zijn weer goede zaken gedaan. De plek in de middenmoot blijft gehandhaafd. Natuurlijk zijn er nog veel meer goede resultaten gezwommen. Pr’s gezwommen en podiumplekken behaald. Voor de volledige uitslag klik hier.