Eszet zwemmers op Regionale Sprint Kampioenschappen

Op zaterdag 29 en zondag 30 november mochten 4 zwemmers van Eszet deelnemen aan de regionale sprint kampioenschappen, omdat zij een limiet hadden gezwommen voor de kampioenschap. Voorheen vonden deze kampioenschappen in Limburg plaats en mocht de winnaar zich Limburgs sprint kampioen noemen. Sinds dit jaar werken de provincies Limburg, Brabant en Zeeland samen in Regio Zuid en werden deze kampioenschappen ook samen georganiseerd. De winnaar mag zich dan sprintkampioen van Zuid-Nederland noemen.

Op zaterdag mocht Daphne Broen starten op de 50m vlinderslag. Zij wist haar pas 2 weken oude PR opnieuw aan te scherpen met 0,73 seconden. Zij werd hiermee 9e in een veld met maar liefst 36 zwemstersen 3e van Limburg! Een top prestatie!

Op zondag reisden Gina Feenstra, Nick Hendrickx en Ian Sanders af naar Eindhoven. Alle 3 de zwemmers deden het super goed. Nick en Ian wisten tijdens hun starts zelfs hun PR’s te verbeteren. Helaas werden deze aan het einde van de dag ongeldig verklaard, omdat er iets mis was gegaan met de verstelbare keerwand. Het bad had hierdoor een te korte lengte. Een grote fout die voor onze zwemmers dus ongeldige PR’s opleverden. Hun klassementsplek bleef wel staan, omdat alle zwemmers volgens de scheidsrechter onder dezelfde omstandigheden hadden gezwommen.

Ian had op de 50m vlinderslag een 12e plek in de wacht gesleept en een 7e plek op de 50m schoolslag. Mooie plekken binnen de regio zuid Nederland. Wanneer we alleen naar de Limburgers zouden kijken zouden het 2 zilveren medailles geweest zijn.

Nick zwom de 50m vrije slag. Hij wist op de 8e plek van Zuid Nederland te eindigen! Op Limburgs niveau was dit ook een zilveren medaille waard gewest!

Gina behaalde een 15e plek op de 50m rug en een 13e plek op de 100m wisselslag. Ook bij Gina zouden deze plekken binnen Limburg twee zilveren medailles hebben opgeleverd.

Deze prestaties mogen heel bijzonder genoemd worden. Alle zwemmers zouden binnen Limburg op het podium geëindigd zijn. Dit betekent dat zij hard gewerkt hebben om een limiet te zwemmen voor dit toernooi. Iets dat niet veel Limburgers gelukt is. Het niveau op dit toernooi lag erg hoog! Dit is te zien aan de resultaten. Ondanks het vervallen van de tijden kijken we toch met trots terug naar de prestaties van onze zwemmers en kijken we met veel zin uit naar het Limburgse Winter Kampioenschap zodat onze zwemmers zich op Limburgs niveau met hun concurrenten kunnen gaan meten.