Eszet op 3 wedstrijden met succes

Het weekend van 14 en 15 maart was een druk weekend voor de zwemmers en de coaches van Eszet. Ian Sanders deed op 14 en 15 maart mee aan een Challenger in Dordrecht. Een wedstrijd waar ook de top van Nederland zou zwemmen. Ian ging op jacht naar limieten voor de Nederlandse Kampioenschappen. Daphne Broen ging op reis naar Eindhoven om deel te nemen aan de limietwedstrijd om op jacht te gaan naar limieten voor de Limburgse Kampioenschappen. En de minioren vertrokken naar Blerick om deel te nemen aan deel 4 van de miniorencompetitie.

Bij de minioren ging het heel erg goed. Kyle Sanders verscheen 3x aan de start. Hij zwom de 100m vrije slag, 100m rugcrawl en 100m vlinderslag. Hij zwom goede races en wist technisch goed te zwemmen. Hij behaalde zilver op de vrije slag en de vlinderslag. Op de rugcrawl wist hij zelfs het goud te bemachtigen. Daarnaast verbeterde hij zijn PR’s op de rugcrawl en de vlinderslag.

Voor Tim van Loon stond de 200m wisselslag en de 200m schoolslag op de planning. Ook Tim is nog op jacht naar diverse limieten voor de Limburgse kampioenschappen. Op de 200m wisselslag wist hij zijn tijd met 4 seconden aan te scherpen en hiermee het zilver te winnen. Op de 200m schoolslag gingen er maar liefst 8 seconden van zijn tijd af! Hiermee zwom hij ruim onder de limiet en ook hier legde hij beslag op de zilveren medaille.

Nick Hendrickx zwom de 100m borstcrawl en de 100m rugcrawl. Op de 100m borstcrawl werd er hard gestreden om de medailles. Nick won deze strijd en ging er met de gouden medaille vandoor. Op de 100m rugcrawl wist hij daarnaast nog een bronzen medaille in de wacht te slepen.

Sjoukje Suelmann zwom op de 100m schoolslag een fantastische race. Haar PR werd met maar liefst 13 seconden omlaag gebracht en daarmee behaalde ze een bronzen medaille.

Jill Winands mocht aan de start verschijnen van de 200m wisselslag en de 200m schoolslag. Op de wisselslag sneuvelde haar PR met maar liefst 8 seconden! Daarna was de schoolslag aan de beurt. Hier verbeterde Jill haar PR met 7 seconden. Hierdoor blijft zij nog maar 1 seconde verwijderd van de limiet voor de Limburgse Kampioenschappen. Daarnaast won zij hiermee het brons.

PR’s waren er ook voor Jarno Winands. Hij verbeterde de 100m vrije slag met 1 seconde en de 100m rugcrawl met maar 7 seconden! Isa van Loon boekte ook op beide afstanden succes. De 200m schoolslag werd met 4 seconden verbeterd en de 200m wisselslag maar liefst 6 seconden! Gillian Sanders zwom bij de 100m borstcrawl maar liefst 13 seconden van zijn tijd af!

Daphne Broen zwom de limietwedstrijd in Eindhoven. Zij verscheen aan de start van de 100m rugcrawl en de 200m vrije slag. De 100m rugcrawl ging heel goed. Daphne wist haar PR van de korte baan te evenaren op de lange baan. Dit brengt haar heel dicht in de buurt van de limiet voor de Limburgse op deze afstand. Op de 200m vrije slag had Daphne vorige week de limiet al in de wacht weten te slepen en tijdens deze race deed ze ervaring op in het zwemmen van deze race op de lange baan.

Ian Sanders racete 2 dagen in Dordrecht. Hij zwom hier de 100m vlinderslag, 200m schoolslag, 200m wisselslag en 100m schoolslag. De 100m vlinderslag ging Ian goed af. Hij zwom 3 seconden onder zijn PR van de lange baan. Ian moest zijn 200m schoolslag er vlak achteraan zwemmen. Dit was erg vermoeiend, dus een PR op de school zat er niet in. Op zondag was het de jacht op de 200m wisselslag. Ian zwom een super race en bleef maar nipt (0,3 seconden) boven de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen. Op de 100m schoolslag, de laatste afstand van de dag vlak achter de 200m wisselslag bleef Ian een seconde boven zijn PR. Voor Ian komen er nog mogelijkheden om de limieten in de wacht te slepen. De limieten voor de Limburgse Kampioenschappen zijn al binnen en ook de limieten voor de schoolslag op het NK zijn al binnen. Dit smaakt natuurlijk nog naar meer.