Diverse medailles voor minioren Eszet

Op zondag 24 januari mochten de minioren van Eszet aan de start verschijnen van de 3e ronde van de miniorencompetitie. Deze keer werd er gezwommen in Blerick. 9 Zwemmers deden hun best om hun tijdens te verbeteren en probeerden daarmee ook medailles in de wacht te slepen.

Nick Hendrickx lukte dit maar liefst 2 keer. Hij zwom eerst de 100m wisselslag. Deze race leverde Nick een bronzen plak op. Daarna was de 400m vrije slag aan de beurt. Een slag die Nick goed ligt, maar een afstand die hij nog nooit op een wedstrijd gezwommen had. Hij zwom in een serie met concurrenten die goed aan elkaar gewaagd waren. Lange tijd lagen de zwemmers erg dicht bij elkaar. Nick zette de laatste baan nog een eindsprint in. Hiermee zwom hij naar een super tijd en haalde hij weer een bronzen medaille binnen.

Gillian Sanders zwom deze keer de 50m vrije slag en de 100m wisselslag. Deze wedstrijd moest hij het weer opnemen tegen jongens die een jaar ouder zijn dan hem. Gillian liet zich niet kennen en verbeterde op de 50m vrije slag zijn beste tijd met maar liefst 5,5 seconden. Hiermee veroverde hij heel knap het zilver. De 100m wisselslag ging ook heel erg goed. Van zijn beste tijd werd er 15 seconden afgehaald. Helaas werd deze uitslag ongeldig verklaard, omdat Gillian net iets te snel weg wilde zijn bij de start, waardoor hij gediskwalificeerd werd.

Sjoukje Suelmann kwam aan de start van de 200m wisselslag. Een afstand die ze nog nooit eerder gezwommen had op een wedstrijd. Ze zette een hele mooie tijd neer en wist hiermee ook nog een keer het brons te veroveren. Daarna zwom ze de 50m vrije slag. Hier wist ze een mooi PR te zwemmen, maar bleef ze net buiten de prijzen.

Kyle Sanders wist deze dag de grootste verbetering van alle zwemmers op zijn naam te schrijven. Hij zwom de 200m rugcrawl en de 200m wisselslag. Op de 200m rugcrawl begon Kyle al met een PR van 5 seconden. Hij eindigde zijn dag met de 200m wisselslag. Hier wist hij zijn tijd met maar liefst 35 seconden te verbeteren!

Isa van Loon was deze wedstrijd in bloedvorm. Zij begon met de 200m wisselslag. Hier wist ze haar beste tijd met maar liefst 17 seconden te verbeteren! Hiermee werd de serie na Isa een hele spannende, want hier waren maar 2 meisjes met een snellere tijd dan de nieuwe tijd van Isa. Er was hoop op een medaille. Helaas was er een ander meisje dat ook haar tijd wist te verbeteren en zo weer onder de tijd van Isa dook. Isa werd hierdoor 4e. Ze zwom ook de 200m rugcrawl. De tijd op deze afstand had ze in oktober gezet. Isa liet zien dat ze hard gewerkt had aan haar slag en keerpunten. Hierdoor wist ze maar liefst 14 seconden van haar tijd af te zwemmen. Ook dit bood weer uitzicht op een medaille, maar wederom greep Isa net mis en werd ze nog een keer 4e.

Lucas Dieteren zwom deze keer weer tegen jongens die 1 of zelfs 2 jaar ouder waren dan hem. Op de 50m vrije slag deed hij hier zijn voordeel mee, door zich flink aan deze jongens op te trekken. Hij wist hierdoor 3 seconden van zijn beste tijd af te zwemmen. Daarna zwom hij voor het eerste op een wedstrijd de 100m wisselslag. Lucas zette een mooie tijd neer, maar door een verkeerde aantik op de rugcrawl werd hij gediskwalificeerd en verviel zijn resultaat.

Jarno Winands begon met de 50m vrije slag. Hij verbeterde zijn beste tijd met 1 seconde. Daarna zwom hij voor het eerst op een wedstrijd de 200m wisselslag. Omdat hij geen tijd had staan moest hij al in de 1e serie starten. De jongens die bij hem zwommen waren een stuk langzamer dan Jarno. Hierdoor moest hij een eigen race zwemmen en kon hij zich niet optrekken aan andere zwemmers. Hij finishte in zijn serie ruim als eerste en wist een mooie tijd neer te zetten.

Lieve Mostart zwom net als Isa de 200m wisselslag en de 200m rugcrawl. De 200m wisselslag ging goed. Lieve wist haar beste tijd met maar liefst 23 seconden te verbeteren! Ook de 200m rugcrawl ging heel goed. Hier gingen er nog eens 11 seconden van de beste tijd van Lieve af.

Kelsey van Nistelrooy verscheen tijdens deze wedstrijd alleen aan de start van de 50m vrije slag. Ze zwom een hele goede race, maar wist haar beste tijd niet te verbeteren. Kelsey behaalde hiermee een 6e plaats.