Competitie deel 2

Op zondag 10 november zwom de wedstrijdploeg van Eszet het tweede deel van de verenigingscompetitie. Dit keer vertrok het team met 22 zwemmers naar Beek. Ook nu was het team weer goed in vorm. Er werden maar liefst  27 persoonlijke records gezwommen. Daarnaast wisten we  maar liefst 18 keer in de top 3 te eindigen.

Jill Winands zorgde deze keer voor de beste persoonlijke verbetering. Zij verbeterde haar tijd op de 100m wisselslag met maar liefst 23 seconden! Daarnaast verscheen zij ook nog aan de start van de 25m vrije slag. Hier wist zij een derde plaats in de wacht te slepen.

Ian Sanders deed het deze ronde ook erg goed. Ian zwemt dit seizoen tegen jongens die gemiddeld 4 jaar ouder zijn dan hem. Hier heeft hij een flinke uitdaging aan. Dit blijkt erg goed voor hem te zijn, want hij wil niet onder doen voor deze jongens. Dit heeft hij deze wedstrijd duidelijk laten blijken. Hij zwom de 50m schoolslag en de 100m wisselslag. Op de 50m schoolslag liet hij duidelijk zien dat dit zijn favoriete slag is. Hij versloeg al zijn concurrenten en verbeterde zijn tijd met 2 seconden. Daarnaast zwom hij ook de 100m wisselslag. Hier veroverde hij een tweede plaats en zwom wederom 2 seconden van zijn beste tijd af.

Zoals al werd geschreven werden er ook diverse podiumplaatsen bemachtigd. Gina Feenstra wist twee keer een eerst plek in de wacht te slepen. Op de 100m rugslag wist ze daarbij haar persoonlijke record ook aan te scherpen. Ook Aniek Ketelings ne Michelle Smeets wisten twee keer de hoogste klassering te bereiken.

Gwenn Wouters en Jim Ketelings wisten beide een eerste en een tweede plaats te bemachtigen. Beide zwemmers lukte het om hun gouden plaats te bestempelen met een nieuw persoonlijk record. Verder waren er nog tweede plaatsen voor Nick Hendrickx op de 25m vrije slag, Leonie Lennards op de 100m vrije slag en Jarno Tobben op de 50m schoolslag.

Ook de estefetteteams waren succesvol. Het heren estafetteteam bestaande uit Ian Sanders, Roy Beurskens, Simon Peeters en Jim Ketelings wist een tweede plaats te bemachtigen en onder hun inschrijftijd te zwemmen. Het gemende estafetteteam bestaande uit Nick Hendrickx, Isa van Loon, Kyle Sanders en Jill Winands wist een derde plaats in de wacht te slepen.

Door deze resultaten staat het team nog steeds op een tweede plek in de competitie. We hopen dat het dit seizoen wel gaat lukken om bij de eerste drie teams te eindigen, zodat promotie dit jaar wel een feit wordt. Of dit ook daadwerkelijk gaat lukken hangt natuurlijk af van de prestaties op de overige drie competitiewedstrijden. We houden u natuurlijk op de hoogte.